Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

F1 comeback til Hakkinen

Formel 1 
30/11/06 

Mika Häkkinen tester McLaren MP4-21 idag
For første gang, i mere end fem år, sætter den tidligere Formel 1-verdensmester Mika Häkkinen sig bag rattet i en Formel 1.
 

Mika Häkkinen der sluttede sin Formel 1-karriere den 14. oktober 2001 (GP Japan) efter 161 Grand Prix´er, 20 sejre og to verdensmesterskaber (1998 og 1999), sætter sig i dag (torsdag) igen bag rattet i en Formel 1.

Det er meningen, at Mika Häkkinen skal hjælpe Mercedes McLarens to nye kørere, den dobbelte verdensmester Fernando Alonso og GP-mesteren Lewis Hamilton ved testkørslerne på Circuit de Catalunya i Barcelona.


Mika Hakkinen er igen klar til at indtage Formel 1.
(Foto: DTM)

Det har længe været Hakkinens ønske, at prøve en Formel 1 efter de nyeste specifikationer . Siden han stoppede har der været flere ændringer bl.a. motormæssigt, aerodynamisk og med dækkene.
Häkkinen har holdt formen ved lige bl.a. med flere starter i rally og ikke mindst i DTM, hvor det indtil videre er blevet til 3 sejre.

”Jeg glæder mig til igen, at skulle køre/ teste en Formel 1, og specielt fordi det er med mit ”gamle team”. Jeg har fulgt med i Formel 1 siden jeg sluttede i 2001. Mercedes McLaren inviterede mig til løbet i Sao Paulo ( GP Brasilien) og der fik jeg lyst til igen at prøve en Formel 1. Jeg har øvet mig med McLaren´s Formel 1-simulator og nu glæder jeg mig til at prøve MP4-21´eren. Jeg er meget taknemmelig for denne mulighed og jeg vil gerne takke Ron Dennis og Norb ert Haug. Jeg glæder mig til at se hvor meget en F1´er har udviklet sig og håber, at jeg kan hjælpe team´et i deres forberedelser til 2007-sæsonen.” udtaler en glad ex-champ Mika Häkkinen.

Them

Læs mere om:
  • Mika Häkkinen
  • Circuit de Catalunya
  •