Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Zanardi fik sin F1-test

Formel 1 
28/11/06 

Den tidligere Formel 1-kører Alessandro Zanardi vendte tilbage som testkører da han i Valencia testede for BMW-Sauber. Zanardi, der i 2001 mistede begge ben i en ulykke, testede en modificeret racer.
 

Her fik italieneren, der som bekendt kører WTCC for BMW, lov at prøve kræfter med single-seater. Det var en stor oplevelse for alle parter. "Jeg er meget stolt af at kunne det her. Raceren er fantastisk. Alt er så præcist: jeg var virkelig overrasket, fordi man normalt skal bruge mere tid på at arbejde med detaljerne på raceren. Jeg forventede at den ville være hårdre, men den føles mere som en smuk BMW 7-serie - ikke som en Formel 1-racer," lød anmeldelsen fra Zanardi.


Undervejs på banen i Valencia
(Foto: BMW Sauber)

Ingeniørerne havde været godt igang med at bygge raceren om - en tidligere Sauber-racer som Felipe Massa har kørt. Bremsen blev flyttet til højre side, mens Zanardi selv måtte bruge nogle smallere benproteser for at kunne være i raceren. Gearskiftet skete på højre side af rattet, mens der på venstre side var installeret en speeder.

Henover de to dage fik han testet godt, men tiderne var selvfølgelig ikke på niveau med de bedste Formel 1-kørere. Alligevel håber Zanardi at det ikke er sidste gang - selvom BMW mest af alt mener at det var en "one-off".


Glæden var stor over at prøve Formel 1 igen
(Foto: BMW Sauber)

Så kan vi som danskere kun vente på at Jason Watt får sin lovede Formel 1-test - ikke for BMW, men for deres tidligere samarbejdspartner, Williams. De har jo i sin tid lovet danskeren en test - og nu er det bevist at det sagtens kan lade sig gøre!

Benji

Læs mere om:
  • Alessandro Zanardi
  • BMW Sauber F1 Team
  • Valencia - Ricardo Tormo
  •