Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Sportscar racing

Dansker team med i Bahrain 24H

Sportscar racing 
29/11/06 

Fra den 13. til den 16. december vil Formel 1 banen i Bahrain være vært for et stort anlagt sportsvogns- arrangement, hvor højdepunktet bliver et 24-timers løb - og i dette løb er der dansk deltagelse.
 

Fire danske og en udenlandsk kører stiller op for det meget erfarne Lotus team - RED Motorsport - der blandt andet sluttede på 12. pladsen generelt i 'Silverstone 24H' i 2006 i klasse 2.
Teamet vandt også en klasse sejr 'Nurburgring 24H' i 2002.

De fem kørere der deles om RED Motorsports Lotus Exige 240 Endurance spec. racer, en net lille sag på 780 kilo og 275 HK, er udover Jacob Smith, danskerne Rene Rasmussen, Allan Jørgensen, Anders Vestergaard samt Jan Kalmar.


RED Motorsports Lotus Exige 240 Endurance racer.
(Foto: RED Motorsports)

En talsmand fra teamet oplyser, at alle kontrakter er på plads, samt at startgebyret er betalt, så deltagelsen er helt sikker, men der er stadig plads til flere sponsore!

De fire danske kørere deltager i 24-timers løbet for at oparbejde erfaring med denne løbstype, da de arbejder på at starte deres eget langdistance team i 2007.
Allerede i deres debut sæson, er det deres plan at deltage i de tre 24-timerløb på Silverstone, Zolder og Nürburgring, samt 12-timers løbet i Malaysia.
Det vil ikke blive med de samme kørere til alle løbene, men med skiftende besætninger, dog med flere gengangere.

Når Bahrain 24H skydes i gang på Sakhir - Baharin International Circuit, så er det med 48 startende biler i feltet.
Løbet køres på det lange layout der er 6140 meter, ca. 800 meter længere end det Formel 1 kørerne benytter.

Læs alt om Bahrain 24H 2007.


Hr. Nielsen

Læs mere om:
  • Jan Kalmar
  • Rene Rasmussen
  • Sakhir
  • 16/12/06 - Sakhir - Sportscar racing
  •