Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rally

Kasper Nyman Andersen kåret

Rally 
27/11/06 

- som Årets Talent i Rally
Ved Motorsportens Gallafest, der blev afholdt i Radisson SAS Falconer fredag d. 24. november, blev den kun 19-årige Kasper Nyman Andersens første sæson i rallysporten krydret med den højeste udmærkelse til en ung rallykører, - nemlig kåringen som årets Talent i dansk rallysport.
 


Kasper Nyman Andersen, 19-årig rallykører udnævnt til dansk Rally Talent 2006, her fuldt udstyret i køredragt og hjelm.
(Foto: Vivi Byrnel)
Det er sædvane at Dansk Automobil Sports Union fejrer sine egne mestre og giver udmærkelser til dem i sporten som har gjort en ekstra ordinær indsats ved en stor fest. I år var det så i Radisson SAS Falconer denne begivenhed fandt sted. Der var som altid uddeling af medaljer til de kørere inden for motorsporten som har vundet danske mesterskaber og har vist vejen for andre motorsportsinteresserede unge mennesker.

Kåringen af fremtidens talenter bestod af 3 udmærkelser:
Kasper som til daglig slår sine folder i Brørup, har fået rallysporten i kroppen fra barnsben fra farmand Bent Andersen, delte podium med 2 andre unge mænd som fremtidens talenter. 17-årige Nicki Thiim blev kåret som årets banetalent, - Nicki er søn af Kurt Thiim en af de danske talenter som har haft en stor karriere i den internationale motorsport. Årets kartingtalent er naturligvis Kevin Magnussen. Den 14-årige kartkører er søn af ingen ringere end Jan Magnussen, som vi alle kender – også uden for motorsportskredse.
Det er flot og meget imponerende at stå blandt så prominente navne, - og vi tror på at de alle tre har en stor fremtid i motorsporten.

Det har været en spændende sæson for Kasper Nyman og den har budt på både sejre og nedture. Kasper har formået at køre den lille og stærkt undermotoriserede Peugeot 106 helt i top ved flere lejligheder. Som i al motorsport har teamet dog også haft problemer med at teknikken drillede. En enkelt gang har Kasper Nyman været ude på grænsen og kørt bilen ved siden af vejen, - med lidt materiel skade til følge. Men alt i alt har Kasper vist at han er en fighter og en ung fyr med et stort potentiale samt et overskud og en vilje til at lære, - hans første sæson som rallykører er blot det første skridt i en lang uddannelsesproces.


Kasper Nyman Andersen i fuld fart i den lille røde Peugeot 106, som har bragt teamet til tops i mange rallyes.
(Foto: Vivi Byrnel)

At sporten har anerkendt hans talent er et skulderklap, som kan bære ham langt i den sport, som Kasper Nyman og hans team satser stort på.

”Jeg er utrolig glad for at få tildelt denne pris. Jeg ser frem til og håber det kan hjælpe mig videre i min rally-karriere” siger Kasper ovenpå den store aften i Radisson SAS Falconer.

Folkene i teamet bag Kasper Nyman satser højt og arbejder på at skaffe en mere konkurrencedygtig bil til sæsonen 2007 og forventer helt klart, at Kasper kan køre sig helt til tops i rallyes både i danmark og i enkelte løb i udlandet.

Begrundelsen Dansk Automobil Sport Unions tildeling af kåringen:

Årets Rallytalent: Kasper Nyman Andersen

Dansk Automobil Sports Union har udpeget 19-årige Kasper Nyman Andersen fra Brørup som Årets Talent i rally.

Kasper har sammen med sit team i år taget de første skridt på vejen mod toppen i rallysporten. Denne vej er lang, og bestrøet med guld. Som regel kørerens eget guld.
Indsatsen har været lagt på at lære faget fra bunden med godt og stabilt materiel, der er afpasset til kørerens manglende rutine og erfaring. Kaspers deltagelse i år har netop været rettet mod at opnå så megen rutine og erfaring som muligt. Selv om indsatsen ikke har været specielt resultatorienteret, har der alligevel været mange gode af disse både herhjemme og i udlandet.
Kasper har en god forståelse for, at en rallykører skal være alsidig, og han har udvist vilje til at lære alle sider af sporten at kende uden hensyntagen til, om det var muligt at få en topplacering eller ej i de løb, som måtte være egnede til at lære af. Der var også plads i kalenderen til at deltage i en rallyskole, og her gav instruktørerne samstemmende udtryk for stor anerkendelse af Kasper Nyman Amdersens evner bag et rat.
Kasper har kørt med flere forskellige rutinerede andenkørere gennem året. At have en rutineret andenkører er en stor hjælp for køreren, men det betyder også, at han har en person med i bilen, som uvægerligt vil vurdere hans kørsel og evner. Også fra denne side har der været stor ros til Kasper.
Der er derfor ingen tvivl om at Kasper har evnerne til at nå langt i rallysporten, og vi glæder os til at følge hans videre færden fremad.

Vivi Byrnel


Læs mere om:
  • Kasper Nyman Andersen
  •