Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Bridgestone leverer én spec. dæk til alle teams

Formel 1 
26/11/06 

- den skal anvendes til og med sæsonstarten
Bridgestone har haft en del problemer med at kunne levere dæk til alle teams. Især fordi man er gået med til en ekstra test. Nu får alle teams dog samme specifikation.
 

Bridgestone har været anklaget for – eller i hvert fald mere end almindelig kraftig bebrejdet – ikke at kunne levere samme specifikation dæk til alle teams. Helt galt skulle det være gået fordi Bridgestone er gået med til at levere dæk til en ekstra test, som afholdes i den kommende uge. Nu ser det dog ud til at noget lykkes. Bridgestone kan nemlig levere den samme specifikation til alle teams henover vinteren. Og meget tyder på at det er den specifikation som også vil blive anvendt når sæsonen åbner i marts måned.

Og det er måske det optimale for alle. De teams der hidtil har kørt på Bridgestone har selvfølgelig en fordel fordi de i forvejen kender hvordan de enkelte Bridgestone specifikationer arbejder, mens de nu tidligere Michelin teams først skal til at lære de ”nye” Bridgestone at kende. Ved at levere samme specifikation til alle teams til og med sæsonstarten, samt at de nye teams får en ekstra test til at køre sig ind på dækkene, så bliver situationen mere lige for alle. Først efter sæsonstarten vil ny specifikationer kunne testes af alle. Vel også det mest retfærdige.

Bridgestone er dog blevet bebrejdet at man ikke er bedre forberedt. Til forsvar for Bridgestone taler vel, at den ekstra test som blev aftalt, først blev aftalt meget sent, og Bridgestone derfor først meget sent kunne gå i gang med at ændre deres logistik. Pat Symonds fra Renault tager til dels Bridgestone lidt i forsvar:
”Skulle man skifte dækleverandør midt i en såkaldt dækkrig, så ville situationen have været væsentlig vanskeligere. Men det faktum at alle får samme dæk, vil selvfølgelig være en hjælp. Vi føler dog at vi forsat vil være lidt efter de teams som allerede har anvendt Bridgestone dæk et år eller mere.”

Umiddelbart virker Bridgestones løsning som den bedste – ens dæk til alle til og med sæsonstarten – og så må udviklingen gå videre. Især taget i betragtning at der er bevilget og aftalt en ekstra test, som også Bridgestone har indvilget i at levere til – trods en ændret logistik.

Dons

Læs mere om:
  • Circuit de Catalunya
  •