Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Swedish Touring Car Championship

Falkenberg takker nej til STCC i 2007

Swedish
Touring Car
Championship 

26/11/06 
Yokohama

Efter nyhederne om at STCC AB har lavet flerårige aftaler med flere racer banen i Sverige, så er en bane nu gået mod strømmen og takker nej i 2007.
 

Økonomi er ikke kun noget som de fleste teams kæmper med, det gør racerbanerne rundt omkring i Europa også. Det betyder ny at en af Sveriges gamle kendte racerbaner nu må tage økonomien til efterretning, og takke nej til at få besøg af STCC feltet i 2007.

”De totale omkostninger ved sidste års STCC arrangement var cirka 700.000 SEK, og hvis vi skal være værter for STCC i 2007 er der krav som vil øge udgifterne markant. Desuden kræver STCC investeringer på vores baneområde på for omkring en halv million. Vi klarede lige præcis at få dette års arrangement til at kører rundt økonomisk, men hvis vi får en regnvejrs weekend som vi havde for to år siden, så kan hele dette eventyr kost hele klubbens økonomi” - fortæller Börje Blomén fra Falkenberg MK, og han forsætter - ”selvfølgelig vil vi gerne arrangere STCC, men vi må være realistiske og ikke sætte klubbens og banens eksistens i fare. Til forskel fra størstedelen af de andre baner så har vi kun ti ’larme dage’ som vi kan benytte træninger og løb og disse dage skal dermed finansiere de fleste af vores indtægter. Dette giver os også en begrænset mulighed for at tjene penge på autoværns reklamer. Vi kan heller ikke leje banen ud til test eller andre arrangementer på grund af de begrænsninger som gælder for banen, hvilket også begrænser vores indtægts muligheder. En anden forskel på os og de andre baner i Sverige er at Falkenberg drives som en forening, med cirka 400 medlemmer, og dermed skal efterleve de økonomiske regler som gælder for en sådan.” siger Blomén og slutter sin lille klagesang.

”Vi har vendt og drejet det dette dilemma i en længere periode, men bestyrelsen er desværre tvunget til at takke nej til tilbudet, om at have STCC kørende næste år under de forudsætninger som vi e blevet præsenteret for. Det bliver simpelthen for dyrt”.

Siden nyheden om Falkenbergs nej tak til STCC besøget i 2007, er der stadig mange brikker der skal falde på plads inden næste års STCC program er på plads. Der er ikke nogle reelle forhandlinger med Ring Knutstorp eller Anderstorp og begge baner står i øjeblikket uden en STCC kontrakt.

Fra 3 separate kilder går rygterne på at to af afdelingerne derimod skal køres på Sturup Raceway. Dette er dog endnu ikke bekræftet.

Selch

Læs mere om:
  • Falkenberg
  •  
     

    Swedish Touring Car Championship nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
         ASETEK SIMSPORTS