Årets banetalent: Nicki Thiim

F1800
25/11/06

Dansk Automobil Sports Union har udpeget 17-årige Nicki Thiim fra Sønderborg som Årets Talent i banesport.
Nicki Thiim blev i år den yngste mester nogensinde i talentklassen Formel Ford efter en sæson, hvor den unge sønderjyde beviste, at han både kan køre stærkt såvel som taktisk.

Nicki Thiim vandt ligeledes Ford Rookie Trophy 2006, og den titel betød deltagelse i den internationale Formel Ford Festival på Brands Hatch i England. Her beviste det unge stortalent klassen i et felt af verdens bedste Formel Ford piloter, da han i finalen kørte sig ikke færre end 12 placeringer frem i feltet og endte på en flot ottendeplads.

Nicki Thiim har som søn af Kurt Thiim fået motorsporten ind med modermælken, og sit første mesterskab vandt han da også allerede som 11-årig, da han blev klubmester i kartklassen Formel Junior.

Senere blev han også jysk-fynsk mester i karting, inden karrieren fortsatte i Formel Ford. Her blev det de to foregående sæsoner til placeringer lige udenfor podiet, inden Nicki Thiim altså i år kunne indtage præmieskamlens øverste trin.