Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

McLaren: ”Vi har valgt Lewis Hamilton”

Formel 1 
24/11/06 

McLaren Mercedes har i dag offentliggjort hvem der skal køre sammen med Fernando Alonso i teamet i næste sæson. Valget faldt på Lewis Hamilton.
 

McLaren Mercedes har i dag udsendt den officielle meddelelse om hvem der skal køre for teamet sammen med Fernando Alonso i næste sæson. Valget er faldet på Lewis Hamilton der længe har konkurreret med Pedro de la Rosa om det ledige sæde. Dermed får McLaren Mercedes 2 helt nye kørere i teamet.

Lewis Hamilton vinder næsten alt hvad han rører ved. I de seneste 2 sæsoner har således vundet Formel 3 Euro serien med 15 sejre ud af 20 mulige i 2005 sæsonen. Og i 2006 sæsonen vandt han klassen lige under Formel 1 – GP2 klassen.


Dennis byder Hamilton velkommen
(Foto: McLaren)

McLaren Mercedes har også offentliggjort hvem der bliver teamets testkørere i næste sæson. Pedro de la Rosa og Gary Paffett forsætter i deres vante roller. Teamet fortæller dog ikke noget om hvem af de to, der bliver den officielle reservekører, men mon ikke det bliver de la Rosa, som trods alt har løbserfaring fra Formel 1.

Lewis Hamilton er selvfølgelig ovenud begejstret for denne chance. Og der er vel meget naturligt at valget er faldet på ham. Han har siden sine helt unge år, været iagttaget og støttet af McLaren, som nu giver ham chancen i Formel 1. Meget naturligt er Pedro de la Rosa i sagens natur skuffet, men han ved – og indrømmer – at timeglasset nok har været vendt for mange gange i hans tilfælde. Gary Paffett har også forlænget sin aftale. Han fortæller blandt andet, at han havde flere valgmuligheder andre steder også (nok ikke i Formel 1. red.) men han valgte McLaren i det han anser sine muligheder for at være størst her.

Spændende bliver det at se én rookie i Formel 1 i et topteam, som McLaren Mercedes vel stadig er trods et meget skuffende 2006. Rookie i klassen, men ikke i en formel racer. I 2006 har der været stor mulighed for at følge Hamilton gøre det slemme ved konkurrenterne. Ikke at han vandt hver gang, men hans kørsel var ganske enkelt ypperligt – også når han ikke vandt. Lewis Hamilton kan godt gå hen og blive en fremtidens stor stjerner. Flere af de etablerede skal nok holde et ekstra øje med den unge englænder.

Dons

Læs mere om:
  • Lewis Hamilton
  •