Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Formula Renault 3.5 Series

Sebastian Vettel skal køre race i 2007.

Formula Renault
3.5 Series 

22/11/06 

- Dog bliver det ikke som kører i Formel 1 klassen vi får ham se
Men han beholder stadig sin plads som test og reserve kører hos BMW Sauber F1 Team.
 

Den kun 19 år unge racerkører Sebastian Vettel fra Heppenheim i Tyskland skal i 2007 køre for det Britiske team Carlin Motorsport i Renault World Series, som i sæson 2007 tæller 17 løb i de potente biler med 3.5 liters V6 motor på 425 HK.


Sebastian der udover sin Formel 1 testkørsel også kommer til at køre race i Renault World Series
(Foto: bmw-sauber)

Direktøren for BMW Motorsport Mario Thiessen forklarer: "Sebastian kan med dette program få mere løbs erfaring og han udvider samtidigt sin almene kører erfaring. Dette er to meget vigtige faktorer i en så ung kørers karriereforløb. Ydermere er det meget vigitigt for os at Sebastian ikke kommer til at skulle køre 2 løb i en Formel 1 weekend, hvilket har gjort at vi ikke kunne tillade en deltagelse i GP2 serien."

Direktør Mario Thiessen har også fortrudt presset på den unge Sebastian og hans forøgede engagement udi i afslutningen af Formel 1 sæsonen for det har tydeligvis haft en beklagelig negativ indvirkning på Sebastians præstationer i F3 serien og Thiessen vil endda næsten sige at det er hans skyld at Sebastian ikke kørte til tops i F3 serien grundet hans pres på Sebastians Formel 1 deltagelse.

Alligevel ser Sebastian Vettel positivt frem til dette meget lovende program i den kommende sæson: "Det at jeg blev test og reserve kører for BMW Sauber F1 Team har været et stort skridt for mig. Oveni dette er jeg derfor meget glad for at jeg kunne komme til at køre race sammen med Carlin teamet som jeg allerede kender og dermed blive endnu dygtigere til løbskørsel. Hvis der på nogen måde skulle komme et sammenfald med løbsdato'er vil det være Formel 1 der kommer i første række, det står helt klart."

Et lille kuriosum:
Robert Kubica der startede som test og reserve kører hos netop BMW Sauber F1 Team her i 2006, inden han som bekendt blev forfremmet til at køre i selve Formel 1 løbene, vandt Renault World Series i 2005.

Henrik Bess

Læs mere om:
  • Sebastian Vettel
  • BMW Sauber F1 Team
  • Carlin Motorsport
  •      ASETEK SIMSPORTS