Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Touring Car Championship

Kæmpe skuffelse for Jan Magnussen i Macau

WTCC 
20/11/06 

Uheldene væltede ned over Jan Magnussen, da han natten til søndag dansk tid, deltog i finaleløbet i WTCC på den snævre gadebane Macau. I begge løb var Jan Magnussen uheldig og måtte i sin BMW 320si udgå efter mindre end en omgang.
 

Selvom Jan Magnussen i kvalifikationen indirekte havde medvirket til at teamkammeraten Andy Priaulx kunne sikre sig VM titlen, ved at hjælpe denne til Pole Position i kvalifikationen, så havde Magnussen svært ved at finde smilet frem efter løbet. Dette til trods for at teamchef Bart Mampaey udtrykte stor tilfredshed med Jan Magnussens indsats og desuden var sikker på, at Andy Priaulx ikke havde klaret sig uden Jans hjælp.


En tydeligt skuffet Jan Magnussen, i WTCC World Champion t-shirt, bliver rost af teamchef Bart Mampaey.
(Foto: Jan Kaiser)

"Jeg kan ikke skjule, jeg er skuffet. Jeg er vanvittig skuffet. Efter at have brugt alle træninger og kvalifikationen på at hjælpe Andy (Priaulx – red.), så kunne jeg endelig få muligheden for at vise noget i løbene. Jeg får en rigtig god start i første løb og slipper lige nøjagtig udenom uheldet i første sving, ved at tage ydersporet, hvorefter jeg ligger syver. Men straks efter rammer Zanardi mig bagi og sender mig direkte ind i betonmuren. Det ødelagde forhjulsophænget, så jeg måtte liste bilen tilbage til pitten."


Jan Magnussen, længst til højre, kom godt fra start i første løb.
(Foto: Jan Kaiser)

"Teamet får bilen klar til andet løb, hvor jeg så starter næstsidst. Jeg får igen en rigtig god start og avancerer fem pladser ned mod første sving, men igen sker der et uheld og en Seat bliver sendt rundt lige foran mig. Jeg havde igen valgt ydersporet, men denne gang var det altså her at bilen havnede, så jeg ikke kan nå at undgå den. Det smadrer igen fronten og jeg må igen liste tilbage til pitten og må konstatere at mit Macau løb er forbi. Det er virkelig surt. Nu har jeg holdt mig ude af problemer hele året og så kommer jeg herned og bliver involveret i uheld i begge løb. Selvom teamet er rigtig glade og tilfredse efter min hjælp til Andy i kvalifikationen, så ville jeg jo gerne have vist dem, hvad jeg står for, men sådan skulle det ikke være. Selvfølgelig er jeg glad for at missionen lykkedes og Andy blev verdensmester, for løbet understregede lige nøjagtig, at man skal starte langt fremme for at slippe udenom uheldene i Macau."


Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Macau
  • 19/11/06 - Macau - WTCC
  •