Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Touring Car Championship

Macau - Chevyerne skal starte bagerst

WTCC 
18/11/06 

Efter kvalifikationen til WTCC løbet i Macau er der kommet en revideret startliste. Både Alain Menu og Nicola Larini bliver rykket bagerst i feltet.
 

Kvalifikationen til årets sidste WTCC løb i Macau, har været omgæret af en del dramatik. Regn under kvalifikationen, flere kørere i autoværnet og nu er der så også uddelt straffe for tidligere forseelser.

Værst er det gået ud over Alain Menu i Chevrolet. Han har fået 2 x gange 10 placeringers straf. Dels for en hændelse i Valencia, Spanien, hvor også Dirk Müller var involveret, dels fordi han i forvejen kørte med advarsel hængende over hovedet for en kollision i afdelingerne afholdt i Istanbul, Tyrkiet. Alain Menus straf består af 10 placeringers straf i hvert af de 2 heats. Men også teamkollegaen Nicola Larini har fået straf. Han får 10 placeringers straf for et motorskifte, nødvendiggjort efter et ufrivilligt møde med barrieren i kvalifikationen. Straffene betyder i for sig ikke det store for de to kørere da de i forvejen var offer for det pludselige regnvejr i kvalifikationen og ikke fik sat nogle bemærkelsesværdige tider. I forvejen var de placeret som henholdsvis nr. 21 og nr. 24.

Den lokale kører, Andre Couto i Seat, har fået slettet sin bedste tid. Han ”glemte” at stoppe da han blev kaldt ind til vægtkontrol. Hans straf betyder at han mister 2 placeringer på startgridden.

11 kørere fik ikke sat en tid der var inde for tidsgrænsen på de 105 %. De har dog fået dispensation så de alligevel er med i begge heats. 11 kørere har fået en bøde på € 1000 hver for at ulovligt at have opholdt sig i det hurtige spor i pitlane, mens der var rødt flag på grund af regnvejret.

BMW som både kan sikre sig kørernes titel og konstruktørernes titel, vil ikke give nogen teamordrer. Dr. Mario Theissen har dog meddelt kørerne at de ikke må køre hinanden af. Hentydningen er især rettet til Andy Priaulx, Dirk Müller og Jörg Müller. Det er især de 3 kørere der skal sikre BMW konstruktørernes mesterskab, blandt andet med hjælp fra Jan Magnussen. Dr. Mario Theissen anser det dog ikke for nødvendigt at udstede deciderede teamordrer, især ikke som kvalifikationen er forløbet. Målsætningen er klar – alle BMW kørere skal i mål.

Dons

Læs mere om:
  • Macau
  • 19/11/06 - Macau - WTCC
  •