Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Touring Car Championship

Jan Magnussen starter tier

WTCC 
18/11/06 

Magnussen tilfreds efter kaotisk kvalifikation forud for finalen i FIA WTCC, verdensmesterskabet for standardvogne.
 

Missionen er lykkedes for BMW Team UK, Andy Priaulx og Jan Magnussen. Den forsvarende verdensmester starter i pole position til søndagens første løb. Jan Magnussen, der denne weekend stiller til start i et samarbejde mellem BMW Team UK og Den Blå Avis Fleggaard Racing, starter som en godkendt nummer 10 i det hårde selskab.

Englænderen Andy Priaulx satte sig på den hurtigste tid allerede efter seks minutter, da han og Jan Magnussen som nogle af de første satte hurtige tider. Magnussen opfyldte her sin rolle som andenkører, da man på tv-billederne kunne se ham køre foran Priaulx for at bryde vinden ned af Guia-banens langside.

"Vi løste den opgave, som jeg primært var kommet herned for at hjælpe med. At jeg så selv bliver nummer ti under de omstændigheder er bare helt perfekt. Teamet er rigtig glade og tilfredse. De fik lige nøjagtig det ud af det, som de havde håbet på. Nu skal jeg bare i top-otte efter første løb og så må vi se, hvordan det hele udvikler sig derefter", fortæller Jan Magnussen fra Macau.

Kort efter Priaulx sætter sin tid på 2:33,557 bliver sessionen stoppet - for anden gang - da både Diego Romanini, Italien, og James Thompson, England, kører i det frygtede autoværn, der omkranser bybanen.

Sessionen har kun været genoptaget i fem minutter, da Andy Priaulx skærer mere end to tiendedele af sin tid. På dette tidspunkt er Jan Magnussen på en respektabel 10. plads, dog tre sekunder efter Priaulx.

Udtrykket 'som sendt fra himlen' bliver mere end billedligt, da kvalifikationen efter 13 minutter rammes af regn. Blandt andre svenske Rickard Rydell, der som Priaulx er titelkandidat, når ikke at sætte en tid på tør bane og må starte langt nede i feltet i søndagens første løb.

Top-ti i kvalifikationen:
1 Andy Priaulx, 2:33,318
2 Dirk Müller, +1,310
3 Yvan Muller, +1,345
4 Duncan Huisman, +1,443
5 Jörg Müller, +1,578
6 Tom Coronel, +2,158
7 Augusto Farfus, +2,306
8 Fabrizio Giovanardi, +2,387
9 Gabriele Tarquini, +2,690
10 Jan Magnussen, +3,063

Sådan kører FIA WTCC søndag dansk tid:
19/11 Warm up 00:30
19/11 Race 1 04:00
19/11 Race 2 05:30

Løbene transmitteres på Eurosport og via nettet på FIAWTCC.com.

Den Blå Avis Fleggaard Racing

Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Macau
  • 19/11/06 - Macau - WTCC
  •