Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Touring Car Championship

Jan Magnussen hjalp holdkammerat til pole position

WTCC 
17/11/06 

Jan Magnussen løste første del af sin mission ved VM finaleløbet for standardvogne, da han hjalp hans holdkammerat Andy Priaulx til Pole Position på den udfordrende bane i Macau ved Hong Kong. Jan Magnussen kvalificerede sig på en, efter omstændighederne, yderst tilfredsstillende tiendeplads.
 

Jan Magnussen er indkaldt af BMW Motorsport til at hjælpe Priaulx i kampen om VM, hvor Priaulx kun er et point efter den førende i mesterskabet, Augustus Farfus i Alfa Romeo. I sin BMW 320si var det Jan Magnussens første og vigtigste opgave at hjælpe Priaulx til en god tid i kvalifikationen, ved at give ham en god slipstrøm ned af den meget lange langside, på den ellers meget snævre og svære bane. De to kørere havde øvet sig i de foregående træninger og fik i kvalifikationen udført det til perfektion, da Priaulx’ to hurtigste omgange begge blev sat efter at være trukket med af Jan Magnussen.


Jan Magnussen foran holdkammerat Andy Priaulx.
(Foto: Jan Kaiser)

Jan Magnussens egne muligheder for en hurtig omgang blev desværre kompromiteret grundet dette, da han for enden af langsiden skulle trække til side og lade Priaulx passere. Men til sidst i træningen var det meningen, at det var Jan Magnussen, der skulle have en slipstrøm ned af langsiden. Men da det endelig blev Jans tur, efter at kvalifikationen havde været afbrudt to gange med rødt flag, begyndte det at regne på dele af banen og det var derfor ikke muligt for Jan at forbedre sin tid. Men Jan Magnussens startplacering som nummer ti, betyder at han ikke er langt fra den ottendeplads, der vil udløste Pole Position til løb to, da man bytter rundt på top otte efter første løb.


Jan Magnussen i banens berømte hårnåle, hvor der er overhaling forbudt.
(Foto: Jan Kaiser)

”Vi løste den opgave som jeg primært var kommet herned for at hjælpe med. At jeg så selv bliver nummer ti under de omstændigheder er bare helt perfekt. Teamet er rigtig glade og tilfredse. De fik lige nøjagtig det ud af det, som de havde håbet på. Nu skal jeg bare i top 8 efter første løb og så må vi se, hvordan det hele udvikler sig derefter” fortæller Jan Magnussen fra Macau.


Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Macau
  • 19/11/06 - Macau - WTCC
  •