Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rally

Den svære kamp

Rally 
18/11/06 

Alt imens støvet falder til jorden ovenpå DM-finalen, havde rallykøreren Henrik Munk Hansen, Jyderup, sammen med en belgisk 2. kører weekenden forinden sat sig for at forsøge at komme på banen igen.
 

De fleste sportsfolk kender den svære kamp det er at komme tilbage efter lang tids fravær. Det oplevede holdet også, da de efter mere end 1 års fravær fra den internationale rallyscene deltog i deres Peugeot 106 S16 i det 33. Rally du Condroz-Huy i Belgien, med udgangspunkt i byen Huy i Ardenner-bjergene ved floden Meurse.
Løbet blev afviklet over 2 dage og var totalt 737 km langt, hvoraf 273 km var hastighedsprøve. Hele 180 rallybiler var tilmeldt og heriblandt flere VM- og EM-veteraner.

Holdet blev placeret som nr. 95 generelt, og nr. 6 i klassen med hele fem minutter op til nærmeste konkurrent i klassen. Dette lyder af meget, især til sammenligning med danske forhold, men det skal for en ordens skyld nævnes at nr. 4 generelt, Pieter Tsjoen i Ford Focus WRC, ligeledes sluttede 5 minutter efter nr. 3 generelt, som var Bruno Thiery i Peugeot 307 WRC. Med andre ord blev resultatet måske slet ikke så dårligt, der er blot større spredning og hårdere kamp blandt deltagerne i et stort løb som dette. Endvidere viste det sig også efter løbet, at en defekt støddæmper havde gjort sit til, at de ujævne belgiske hastighedsprøver havde været unødigt krævende.


Læs mere om:
  • Henrik Munk Hansen
  •  
     

    Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: