Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Nakajima testkører for Williams

Formel 1 
13/11/06 

Williams udvider staben i teamet med en ny testkører, japaneren Kazuki Nakajima. Han har haft en god sæson i det europæiske Formel 3-mesterskab og belønnes nu med en testkontrakt.
 

Kazuki Nakajima er søn af den tidligere Formel 1-kører Saturo Nakajima, så dermed er Williams fortsat ved at udvikle sig til lidt af et familie-team - Nico Rosberg er som bekendt Grand Prix-kører for teamet i 2007. Nakajima skal sammen med inderen Narain Karthikeyan stå for testarbejdet. Indtil videre har Nakajima fortsat sin første Formel 1-test til gode, selvom han er involveret i Toyotas udviklingsprogram for kommende topkørere.

Forbindelsen til Toyota er da også meget tydelig, hvor Nakajima sammen med en række andre kørere har stået på spring for at blive prøvet af i Formel 1-sammenhæng. Williams kører som bekendt med Toyotas motorer i 2007, så meget tyder på at det har været afgørende for valget.

Teamet glæder sig til at få den unge japaner til sig. "Kazuki har konstant vist sit potentiale gennem gokart og i andre mindre formel-klasser. Efter at have vurderet hans potentiale i raceren og hans evner udenfor, tror vi at han har det der skal til for at gå mod Formel 1 i en testrolle," siger teamchef Frank Williams.


Kazuki under en GP2 test for DAMS
(Foto: GP2 Media)

Selv er han meget godt tilfreds med udnævnelsen. "Mit helt store mål er at blive en Formel 1-kører. Jeg håber at jeg kan nå det i 2007," siger han fuld af selvtillid. Han får chancen allerde i løbet af december når testkørslerne starter igen, hvor han forventes at få masser af testtid. Testarbejdet bliver dog ikke det primære for ham i 2007 - han skal også køre GP2 hvor han har skrevet kontrakt med DAMS-teamet. Her bliver han holdkammerat med franskmanden Nicolas Lapierre.

Benji

Læs mere om:
  • Kazuki Nakajima
  • Williams F1 Team
  •