Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Alx i Formel 1

Formel 1 
06/11/06 

Den unge svensker med det noget specielle fornavn: Alx og efternavnet Danielsson, vandt forrige weekend sin tredje sejr i dette års ”World Series by Renault”.
 

Dermed sikrede svenskeren sig lidt overraskende dette års mesterskab. Foruden titlen vanker der en ekstrapræmie i form af en test i en Renault Formel 1.


(Foto: renault-sport)

”Jeg håber, at jeg igen kan få Sverige i Formel 1 (Seneste svensker i F1 var Stefan Johansson i 1991). Jeg glæder mig meget til testen. Det bliver stort at prøve den bil, som vandt årets verdensmesterskab, ” udtaler Alx Danielsson.

Alx håber, at kunne gøre det lige så godt som 2005-vindren af ”World Series by Renault”, en vis Robert Kubica! Kubica fik chancen hos BMW Sauber, da Villeneuve blev skadet i det tyske Grand Prix på Hockenheim. Det udnyttede Robert Kubica til bl.a. at score en podieplads på Monza!

Det så ellers ikke særlig lyst ud for Alx Danielsson efter første halvdel af sæsonen, men med en stærk ”slutspurt” kom han op på 105 points som lige akkurat var nok til mesterskabet, toer blev Andy Soucek med 101 points. Alx startede sin karriere som man ”skal” i gokart, det var i 1998, fra 1999 til 2003 stod den på Formel Ford inden han i 2004 skiftede til Renault V6-serien og derfra i 2005 videre til ”World Series”. Alx Danielsson håber via sin manager Rick Gorne at komme i Formel 1 inden for de næste 2-3 år.

Them

Læs mere om:
  • Alx Danielsson
  •