Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DTM

Jean Alesi stopper i DTM

DTM 
31/10/06 

DTM – men er ikke færdig med at køre
Franskmanden Jean Alesi stoppede søndag sin karriere i den tyske DTM serie. Han lovede dog ved samme lejlighed at han ikke stopper sin karriere endnu.
 

Jean Alesi er en af de tidligere Grand Prix kørere der har taget springet fra Formel 1 til DTM. Det var dog ikke den helt store succes om end at omgivelserne har rost Jean Alesi for at være en af de mest konstante kørere i serien. Resultatmæssigt har han i de 5 år han har kørt i serien kun vundet 4 gange. Til gengæld har han scoret points i ikke mindre end 30 af de 51 løb han har deltaget i.

2006 var måske et vink fra Mercedes – som han har kørt for i alle 5 sæsoner – at det måske var ved at være slut. Efter at have kørt i fabriksbilerne i de foregående 4 år, så blev han i år rykket lidt ned i hierarkiet, fordi der skulle gøres plads til blandt andet Bruno Spengler, og kørte i sin sidste sæson i en af 2005 modellerne. Her brillerede han dog med at være den bedste af Mercedes 2005 kørerne.


Nu er det slut for Alesi i DTM, men ikke med karrieren
(Foto: DTM-Media)

Men nu er det slut i DTM. Efter afslutningsfesten søndag aften med takketaler osv. så afslørede Jean Alesi, at det absolut ikke er slut endnu. Han bekræftede at han stopper i DTM, men også at han ser på andre muligheder i øjeblikket. I Frankrig tales der om at Jean Alesi meget vel kan være et af de emner som Peugeot overvejer til deres nye Le Mans indsats med 908 HDI modellen. Også WTCC har været nævnt flere steder. Dog siger Mercedes at Jean Alesi stadig vil tæt knyttet til Mercedes mærket. Det kunne indikere at Mercedes måske har tanker i gang omkring Jean Alesi med hvad han eventuelt skal lave for dem. Tidligere var han sat i forbindelse med et McLaren-Mercedes juniorteam i Formel 1. Disse er planer er tilsyneladende blevet sat i bero, men måske har Mercedes andre planer. Hvad det bliver til for den sympatiske franskmand vil tiden vise – og der er mange der venter spændt.

Dons

Læs mere om:
  • Jean Alesi
  •