DTM

Tom K sluttede med maner

DTM
30/10/06

DTMTom Kristensen kørte i søndagens DTM-finale på Hockenheim atter i mål som bedste Audi-kører, hvilket rakte til en flot tredjeplads efter de dominerende Mercedes-biler.

De unge løver Bruno Spengler og Jamie Green satte sig på de første pladser, og dermed blev 2006 en tredobbelt DTM-triumf for Mercedes, der vandt såvel den individuelle titel som team- og mærke-mesterskabet foran Audi.

Tom Kristensen sluttede sit bedste DTM-år nogensinde med en tredjeplads på Hockenheim. Målt over sæsonen har Audis hurtigste kører som den eneste kunne true de dominerende Mercedes-biler, og med lidt held havde danskeren selv taget trofæet.
(Foto: Nils Finderup)
På forhånd havde Tom Kristensen stillet sig tilfreds med en podieplads, og efter løbet var der heller ikke den store skuffelse at spore:
”Vi vidste, det ville blive svært på Hockenheim, og mine betingelser blev ikke gjort nemmere af, at jeg efter tolv runder blev ramt af Bernd Schneider bagfra og fik ødelagt aerodynamikken på bagvognen. Herefter var det mere et spørgsmål om at forsvare tredjepladsen end at angribe Spengler og Green. På den baggrund er en podieplads i finalen et godt resultat,” siger danskeren fra Hockenheim.

Schneider fik en advarsel for sin påkørsel, der var et symptomatisk billede for sæsonen 2006. Gennem hele året har mesterskabet været en tæt kamp mellem netop Schneider og Tom Kristensen, der har haft et utal af tætte dueller.

”Overordnet vil jeg sige, jeg er tilfreds med sæsonen. Jeg har kørt mit hidtil bedste i mesterskabet, og dermed har jeg indfriet min egen målsætning om stadig at forbedre mig i klassen. Med lidt mere held, heriblandt ikke mindst de ti point fra fjerde afdeling på Brands Hatch, hvor jeg måtte udgå fra føring tæt før mål, kunne jeg have vundet mesterskabet. Generelt har vi hos Audi scoret for lidt på de baner, hvor vores A4 har stået bedst, og samtidig har teamets førstekørere over en bred front ikke formået at tage de nødvendige point fra de førende Mercedes-kørere i de løb, hvor vi havde den bedste bil,” konkluderer Kristensen.

Audis problemer i 2006 blev sat i relief i finaleløbet, hvor to af de fire førstekørere, Heinz-Harald Frentzen og Mattias Ekström, kørte hinanden af banen. Når en tidligere viceverdensmester i Formel 1 og en tidligere DTM-mester præsterer den slags, er det et godt billede på en frustrerende sæson.

Umiddelbart efter løbet sagde en skuffet Frentzen til den tyske tv-kanal ARD, at han nu overvejer sin fremtid i DTM. En anden tidligere Formel 1-stjerne, Jean Alesi, takkede efter løbet på Hockeheim af i DTM efter fem sæsoner hos Mercedes. Heller ikke han har været tilfreds med sin position i teamet, og tilbage står spørgsmålet om, hvad den tidligere dobbelte F1-verdensmester Mika Hakkinen gør i 2007. Denne sæson var en katastrofe for finnen, der sluttede på en samlet sjetteplads i det benhårde mesterskab.

Til gengæld går det fortsat godt for DTM som helhed. Seer- og tilskuertallene har slået alle rekorder, således fulgte 149.000 tilskuere finale-weekenden på Hockenheim.