Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

American Le Mans Series

Dindo og McNish gav R10 fuldt hus i 2006

ALMS 
23/10/06 

American Le Mans SeriesÅrets sidste ALMS-løb endte med endnu en sejr til Audi, atter til Tom Kristensen Le Mans-makkere Rinaldo Capello og Allan McNish. Dermed kan Audi notere sig for en fantastisk triumf, idet R10-modellen er gået ubesejret igennem sin debutsæson. Det var uventet, at Audi med indførelsen af dieselteknologi kunne være så succesrige allerede fra start, men R10 har vist sig mere pålidelig end ventet.
 

Der var ellers ikke de store tegn på, at det skulle gå godt i weekendens løb i Californien. De to Audi'er startede fra positionerne fire og fem. Allerede efter tre runder måtte Emanuele Pirro i pit, fordi hans onboard-kamera var faldet af og klemte sig fast mellem bremse- og speederpedalen! Capello kunne med handicapvægten i R10'eren ikke konkurrere med de mere adrætte benzin-biler i P1-klassen, men kunne gå i spidsen, da den dårligere brændstoføkonomi sendte konkurrenterne i pit.

Efter små to timer var det så McNish's tur til en ekstra tur i pitten, efter skotten havde ramt en konkurrent i det berømte proptrækker-sving. Hele fronten skulle skiftes, og derpå måtte McNish yderligere i pit for at modtage en Stop & Go-straf.

Begge uheld kostede næsten en omgang, men med kloge strategier og mange gulfase-perioder sparede de to R10'ere et sidste pitstop og vandt derfor et yderst spændende race. I sit sidste stint kunne McNish ved at reducere bilens omdrejningstal og hestekræfter køre 64 omgange, otte flere end normalt.

Resultatet betyder, at Capello med i alt 23 sejre nu er den mest vindende kører i ALMS-historien. Audi har desuden som den første konstruktør nogensinde vundet alle ti løb i en sæson, fordelt med otte til Capello/McNish og to til Biela/Pirro.

Resultat af ALMS 10, Laguna Seca:
1 Capello/McNish (Audi R10 TDI) 159 omgange
2 Biela/Pirro (Audi R10 TDI) + 18.579s
3 Minassian/Primat (Creation-Judd) + 29.002s
4 Luhr/Dumas (Porsche) + 1m 03.068s
5 Maassen/Bernhard (Porsche) - 1 omg.
6 Dyson/Weaver (Lola-AER) - 1 omg.

TomKristensen.com
Nils Finderup


Læs mere om:
  • Allan McNish
  • Rinaldo Capello
  • Audi Sport North America
  • Laguna Seca
  • 21/10/06 - Laguna Seca - ALMS
  •