Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

American Le Mans Series

Audi gjorde rent bord

ALMS 
24/10/06 

American Le Mans Series- i American Le Mans Series
Afslutnings løbet i American Le Mans Serie blev kørt i weekenden på Laguna Seca banen, og med Zytek racere startende forrest var der lagt op til at Audi skulle vippes af tronen, men sådan skulle det ikke gå!
 

Audi havde det man kan kalde den perfekte sæson, og også ved årets sidste sportscar race vandt de. Denne gang var det Allan McNish og Dindo Capello der trak det længste strå, og dermed mesterskabet. Audi har vundet alt hvad de har stillet op i med den nye Audi R10 TDI, 7 American Le Mans Series løb samt 24 timers løbet på Le Mans.

Men løbet var nu ikke en walk over sejr. Både Dyson Racing, Creation og Zytek pressede Audi hele vejen sammen med Penske Racing. Men sejren blev trukket hjem af McNish som kørte de sidste 5 kvarter af løbet på en tank diesel og de samme dæk, og det var her sejren blev cementeret, og her hvor diesel bilen viste hvor stor forskel der er på en benzin'er og en diesel.

McNish og Capello blev dermed mestre i ALMS serien, og Audi fik team mesterskabet.

LMP2 klassen blev domineret af Penske Racing og deres Porsche RS Spyder, Lucas Luhr og Romain Dumas vandt klassen og dermed har Luhr og Maassen lige mange point i køre mesterskabet, og de deler dermed LMP2 mesterskabet.
Hold kammeraterne Sascha Maassen og Timo Bernhard sluttede på anden pladsen i LMP2 klassen i deres Porsche RS Spyder.
Desværre er det stadig kun Porsche der er værd at kigge på i denne klasse. De andre LMP2 biler er stadig alt for teknisk ustabile, og dermed kan de bare ikke hænge på Porsche over distancen.

GT1 klassen viste her under løbet at Pedro Lamy og Stephane Sarrazins speed under weekendens tidligere sessions ikke bare var held. De vandt klassen foran Corvetten med Johnny O'Connell og Olivier Beretta.
Men det var et lige så spændende løb som alle havde forvenet. Samtlige 4 biler i klassen førte på et tidspunkt under racet, men til slut kunne Lamy og Sarrazin køre over stregen fire og et halvt sekund foran Beretta og Oliver Gavin.

Til gengæld var det Oliver Gavin og Olivier Berett der kunne udråbes som mestre og Corvette Racing tog team mesterskabet.

GT2 klassen fik Risi Competizione og deres Ferrari 430 GTC kørt af Mika Salo og Stephane Ortelli som sejrherre i dette løb.
Derimod var det Petersen Motorsports/White Lightning Racing's Jorg Bergmeister der løb med det samlede GT2 mesterskab.

Sæsonen er nu overstået, og vi kan endnu engang kigge tilbage på en sæson domineret af tyske biler. Kun GT1 er ikke vundet af en tysk bil.

Læs alt om ALMS løbet på Laguna Seca

Vejgaard

Læs mere om:
  • Laguna Seca
  • 21/10/06 - Laguna Seca - ALMS
  •