Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Alonso verdensmester

Formel 1 
22/10/06 

men Schumacher stjal opmærksomheden
Formel 1 2006 nåede sin afslutning og det med et løb der ikke var så blottet for underholdning som man på forhånd havde kunnet frygte. Underholdningen blev, ganske ufrivilligt, leveret af veteranen Michael Schumacher, der kørte et af sine allerbedste løb i dag.
 

Men lad os starte med at sætte nogle facts på plads. Felipe Massa vandt løbet fra pole position og virkede aldrig truet. Fernando Alonso blev nr. 2 og havde som sådan slet ikke lyst til at true Massa. Jenson Button kørte et flot løb fra en kedelig startplacering og sluttede på en 3. plads.

Men som sagt så var det Michael Schumacher der rendte med opmærksomheden. Efter at have haft tekniske problemer i kvalifikationen skulle den kommende pensionist starte som nr. 10. Hurtigt fik han dog bragt sig fremad i feltet - specielt hans manøvre mod to BMW'er var flot. Men lige som han havde overhalet Giancarlo Fisichella punkterede det ene baghjul - cirka ud for pitudkørslen. Det betød at Schumacher måtte halte hele vejen tilbage til pitten for at få nye dæk.

Inden løbet var Schumachers mission egentlig ganske klar. Han skulle vinde løbet, nyde sejren - og håbe på uheld for Alonso. Men med det uheld tidligt i løbet, var alt håb slukket for Michael Schumacher - men det forhindrede ikke manden i at trykke speederen i bund og ræse afsted.

Ved sit dækskifte havde Schumacher også fået fyldt bilen op med benzin, således at han da den første runde af pitstop kom, kunne vinde en del pladser; pladser han ikke skulle af med igen.

Mod slutningen af løbet kom Schumacher op i den ende af feltet hvor det for alvor bliver sjovt. Endnu engang lå han bag Fisichella og endnu engang kom han forbi, da italieneren lavde en fejl under nedbremsningen til det første sving og strøg ud over græsset. Få omgange senere var Schumacher i duel med sin afløser, Kimi Raikkonen. Også han måtte til sidste overgive sig, i det der skulle blive Schumachers sidste overhaling, og så bestemt en af de flottere. Da det ternede flag faldt var Michael Schumacher på 4. pladsen, lige uden for podiet, men så klart dagens mand, omend de brasilianske tilskuere nok er ganske tilfredse med at en brasilianer vandt løbet...

Kimi Raikkonen kørte et relativt anonymt løb på 5. pladsen, mens Giancarlo Fisichella tog 6. pladsen. Lidt skuffende af italieneren, der kørte med Renaults nyeste motor, der skulle være en del stærkere end den i Alonsos bil. Generelt har tryghedsnarkomanen Fisichella ikke løftet sin indsats så meget, som man kunne have forventet, efter at han allerede tidligt på sæsonen fik forlænget sin kontrakt med Renault.

Rubens Barrichello kom for en gangs skyld i mål i Brasilien og sluttede som nr. 7, foran spanieren Pedro de la Rosa, der meget vel også kan have kørt sit sidste løb. De la Rosa startede et stykke nede i feltet og var på en 1-stops strategi, en strategi, der når det kom til stykket bare ikke gav meget pote.

Dagens positive overraskelse var Takuma Sato, der faktisk sluttede på en 10. plads, foran så talentfulde folk som Scott Speed og Vittorio Liuzzi. Flot kørt af den lille japaner.

Og dermed kom Michael Schumachers Formel 1 karriere til enden. Og selvom hans præstationer set over en hel sæson ikke længere er så skarpe som for to - tre år siden, så viste han i dag, at han stadig er på topppen, hvilket for en syv-foldig mester, også er det rigtige sted at stoppe.

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • Interlagos
  • 22/10/06 - Interlagos - Formel 1 - FIA F1
  •