Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Hjulføler ødelægger kvalen for Jens

Formel 1 
22/10/06 

Jenson Button havde det ikke specielt godt efter kvalifikationen i går (lørdag red.)
Efter fredagens og lørdagens trænings sessions havde han været flyvende men da det kom til kvalen, gik det grueligt galt.
 

Hondas teknikere, fandt efter kvalifikationen ud af, at det var en hjulføler til bilens traction-control der var gået i stykker, hvilket betød at bilens styreboks registrerede hjulspind hele tiden og derfor reducerede bilens motoromdrejninger hele tiden. Dette problem formåede hverken Jens eller teknikerne at løse under selve kvalifikationen.

”Bilen fungerede optimalt i de foregående testkørsler men da det virkeligt gjaldt, gik det helt i sort. Til at starte med kunne vi ikke helt forstå hvorfor, men da vi nærlæste telemetrien, kunne vi se at der var noget som var helt forkert, problemet betød at bilen mistede alt sin acceleration ud af svingene, da bilens anti-spin blev ved med at slå til og derfor begrænsede motoromdrejningerne. Vores største problem er, at med den type software vi anvender, så kan vi ikke bare uden videre slå anti-spin functionen fra mens vi kører.”

”Vi er dog særdeles optimistiske da vores biler fungere utroligt godt på banen, og vi glæder os utroligt meget til selve løbet, hvor vi vil gøre vores bedste for at overraske.”


En hjulføler ødelagde Jens´s kval
(Foto: hondagp)

Skal vi endnu engang se Honda Teamet trække en kanin ud af hatten og vende op og ned på dagens begivenheder?

K.D.

Læs mere om:
  • 22/10/06 - Interlagos - Formel 1 - FIA F1
  •