Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

American Le Mans Series

Porsche dominerede den fri træning

ALMS 
20/10/06 

American Le Mans SeriesÅrets sidste America Le Mans Series race weekend er i gang, og det var Penske Racing der var hurtigst i den fri træning torsdag. Deres tid var 1:14.962, kun 1/1000 sek. hurtigere end Audi R10'eren med Allan McNish og Rinaldo Capello.
 

Det er ikke specielt overraskende at Lucas Luhr og Romain Dumas var hurtigst i denne træning. Porsche RS Spyder har tidligere vist at til trods for at det er en LMP2 bil, så kan den følge med den store prototype klasse.
Tredje hurtigst var Zytek Engineering og deres Zytek 06S kørt af Stefan Johansson og Johnny Mowlem. De var 0.112 sekund langsommere end Porschen.

LMP2 klassen blev som det fremgår igen domineret af Porsche, og ingen af de andre i klassen var i nærheden af de tider som den tyske bil kunne præstere. De to Radical SR9 AER som er i feltet forsøgte at følge med, men var ved slutningen af træningen henholdsvis 3 og 5 sekunder efter Porschen. Intersport Racing var teamet der kom tættest på Porscherne med deres Lola B05/40 AER, men de var stadig mere end 1½ sekund efter den hurtigste Porsche.

GT1 klassen er en klasse med meget tæt fight til trods for de relativt få tilmeldte biler. Det var Aston Martin Racing med Pedro Lamy og Stephane Sarrazin der var hurtigst, dog kun ca. 1/10 sek. foran Corvette Racing med Oliver Gavin og Olivier Beretta. Umiddelbart herefte kom de to søster biler.

I GT2 klassen var det Jörg Bergmeister der satte dagens hurtigste tid for Petersen/White Lightning, tiden var 1:24.641, hvilket var 4/10 sekunde hurtiger end Risi Competizione og deres Ferrari 430 GT Berlinetta.

Kvalifikationen køres i aften dansk.

Vejgaard

Læs mere om:
  • Allan McNish
  • Rinaldo Capello
  • Audi Sport North America
  • Laguna Seca
  • 21/10/06 - Laguna Seca - ALMS
  •