Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

Sur afslutning

Danish
Touringcar
Challenge 

19/10/06 

Så er sæsonen forbi, og Jason har kørt sit endegyldige sidste DTC løb i en Peugeot 307.
"Det er jo nærmest enden på en æra, når man sådan set har kørt størstedelen af sin DTC karriere i netop sådan en bil" siger Jason.
 

Grunden til at manden som vandt DTC mesterskabet netop i en Peugeot 307 allerede nu kan melde klart ud at han altså ikke er at finde i en sådan model næste år, skal findes i det faktum at Jason har konkluderet at hans ambitioner og materiel ikke har ligget på samme niveau i år. "Det er bare sket så stor udvikling i DTC at 307'eren pludselig er blevet for gammel" må Jason sande.


(Foto: Motorsporten.dk)

Ex-mesteren har ellers i den sidste del af sæsonen virkelig vist flaget ved flere lejligheder, og mest af alt er der nok mange som vil huske løbet på Padborg hvor Jason i pre-finalen lå foran Casper Elgaard, Michel Nykjær og resten af det skrappe felt.

"Hmmm - ja godt nok "førte" jeg feltet an, men der var jo bare lige den lille detalje at jeg var en en håndfuld omgange bagud, grundet en pitbesøg og et nyt fordæk oven på tumult i starten. Da jeg kom ud på banen tænkte jeg at det ikke ville vare længe inden de førende fik indhentet de 2-300 meters forspring jeg havde. Men 5-6 omgange senere havde jeg til min store overraskelse stadig et pænt forspring, og synes ærlig talt at indsatsen måtte være godkendt. Den samme mening havde kommentatorerne på TV da glædeligvis også, kunne jeg konstatere da jeg kom hjem og så løbet på video" griner Jason.


(Foto: Motorsporten.dk)

Ved DTC finalen på Jyllands-Ringen så det ud til at Jason igen skulle imponere i sin ARTS Peugeot 307.

I Shoot-out kørte Jason i første session tiden 1.11,666 hvilket var rigeligt til at komme videre til den næste udskilning, hvor tiden igen var i særklasse for en 307'er - 1.11,668 stoppede uret på denne gang. Desværre rakte det kun til en 8. plads som lige nøjagtigt IKKE var nok til at komme med i sidste gruppe - slået at Robert Schlünssen i Peugeot 407 med sølle 0,08 sekund.

I pre-finalen skulle det hurtigt vise sig at et eller andet var helt og aldeles galt med bilen, idet Jason raslede ned gennem rækkerne efter et par omgange. "Jeg tror at det var helt galt med differentiale-spæret i gearkassen, og der var overhovedet ikke noget at gøre, den ville bare ikke rundt i svingene. Det var jo ikke muliget at reparere til finalen, så det var bare at sidde og vente på slutflaget". måtte en skuffet kører konstatere efter løbet.

Jason vil nu arbejde videre på at skaffe sig et bedre materielmæssigt udgangspunkt inden starten går til åbningsløbet 2007.

Watt.dk


Læs mere om:
  • Jason Watt
  • Autoforum Racing Team Silkeborg
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her