Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Det der ikke måtte ske

Formel 1 
18/10/06 

VM afgjort før sidste løb
To kørere med lige mange point og to løb tilbage - der var virkelig lagt op til den helt store og dramatiske afslutning på VM i Formel 1 2006. Men med Schumachers uheldige exit i Japan er VM serveret på et sølvfad for Alonso. Uheldigt for VM og for publikum.
 

Der er tre slags fans af Formel 1 i denne sammenhæng. Der er dem der synes det er ærgeligt at Schumacher udgik, fordi deres idol dermed efter al sandsynlighed mistede muligheden for VM. Så er der deres modsætninger - dem der synes at det var fint at Schumacher udgik, fordi deres idol så, med stor sandsynlighed, vinder VM. Og så er der alle os andre, der bare er kede af at vi ikke fik spænding til det sidste.

Men lad os få fakta på plads. Fernando Alonso fører med 10 point foran Michael Schumacher. Udgår Alonso, mens Schumacher vinder, så har de lige mange point. Skulle det ske, bliver Schumacher verdensmester, da han så også har vundet flest sejre.

Så den eneste måde afslutningen kan blive spændende på, er hvis Alonso udgår og Schumacher ligger i top 2 og kæmper med Fisichella om sejren. Og selv der vil det virke lidt kunstigt. En ordentlig VM afslutning bør have begge bejlerne på banen og helst i direkte konfrontation.

Men selvom VM synes afgjort på forhånd, er det ikke nødvendigvis et udtryk for at løbet bliver kedeligt. For det første vil alle gerne give et sidste positivt indtryk her på sæsonens sidste vers. D'herrer Schumacher og Alonso har begge deres dagsorden til løbet. For Michael Schumachers vedkommende er sagen ganske klar. Han kører på søndag karrierens sidste løb - og det skal helst vindes. Og for Alonso vil en sejr over Schumacher være et perfekt punktum på sæsonen - at sætte en streg under at han ville have vundet VM under alle omstændigheder.

Hvad angår Schumacher har han dog historien noget imod sig. De færreste kørere vinder deres sidste Formel 1 løb. Den eneste store kører jeg lige kan komme i tanke om der vandt sit sidste løb var Jim Clark, men eftersom han kort efter blev dræbt under et F2 løb var det ikke ligefrem et planlagt karrierestop. Så odds'ene er ikke lige på Schumachers side, men det er han nok ligeglad med på søndag.

Længere nede i feltet har Kimi Raikkonen sidste arbejdsdag hos McLaren. I Japan holdt bilen faktisk hjem, men det blev alligevel til en halvkedelig placering for Raikkonen. Om de i fællesskab kan skabe et godt resultat i Brasilien er svært at sige. Deres bedste chance er nok at sæsonens sidste løb til tider har produceret mærkværdige resultater, hvilken en sejr til Raikkonen efterhhånden må kunne kategoriseres som.

Også Fisichella vil gerne byde ind på en sejr. Næste år er han førstemand hos Renault og hvis han skal være bejler til VM titlen næste år så kan han ligeså godt begyndte at køre hurtigt nu. For Renault ville der i øvrigt være en idé i at satste på en sejr til italieneren. Det er en gratis chance at tage, hvis det kikser, er det bare ærgeligt, men hvis det lykkedes har man vist at man kunne vinde. Ved at satse på Fisichella vil man kunne bede Alonso om at vælge den sikre vej, der bare skal et enkelt point for at være en succes.

For resten af feltet er historien den samme som den længe har været. De nærmeste konkurrenter skal slåes - og point vil være rart. For de fleste er tankerne allerede i gang med den kommende sæson.

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • Interlagos
  • 22/10/06 - Interlagos - Formel 1 - FIA F1
  •