Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

American Le Mans Series

ALMS serien slutter på Laguna Seca

ALMS 
17/10/06 

American Le Mans SeriesALMS serien køres i den kommende weekend på Mazda Raceway Laguna Seca i Californien.
 

Det er det afsluttende løb i serien og selvom de fleste klasser allerede er afgjort er der stadig noget at køre om, og der er tilmeldt 27 biler, hvilket er flot for denne serie, og det fordeler sig således P1 = 6, P2 = 7, GT1 = 4 og GT2 = 10.

LMP1 klassen kan mønstre 6 biler hvoraf to af dem er Audi R10 der indtil videre er ubesejret i alt hvad den bil har stillet op i. Det vil de andre i klassen selvfølgelig forsøge at lave om på og sidst var Zytek Engineering godt i gang med at presse de tyske biler, og de vil selvfølgeligt igen forsøge at gøre det med deres Zytek 06S kørt af Stefan Johansson og Johnny Mowlem.

Herudover skal man selvfølgelig ikke underkende Creation Autosportif, Dyson Racing Team som i denne weekend kun kommer med en bil og Autocon Motorsports. Alle tre har potentiale for at klemme Audi, dog hælder jeg mest til at Dyson kan presse Audi.

LMP2 klassen mønstrer 7 biler til dette løb og igen er det Porsche RS Spyder med Penske Motorsports bag sig der er i storfavorit rollen. Ud over favoritterne kommer der to Radical SR 9 til start. Den ene indsat af van der Steur Racing,den anden af Bruichladdich Radical. Begge er gode teams og med en Radical som hen over sæsonen har udviklet sig til en rigtig god bil er den bestemt med i runners-up feltet.

Herudover kommer der to Lola B05/40 , den ene indsat af Intersport Racing og den anden indsat af Horag – Racing. Ydermere kommer B-K Motorsports med deres Courage C65/Mazda. Alt i alt et flot LMP2 felt som kan give et rigtigt godt race, og med tanke på næste sæson hvor klassen bliver endnu stærkere kan den gå hen og blive mindst lige så spændende som alle de 3 øvrige klasser i serien.

GT1 er den tyndeste klasse, i hvert fald hvis man kigger på tilmeldte biler. Den kan igen kun mønstre 4 biler. 2 fra Corvette Racing og 2 fra Aston Martin Racing, og udvikler det sig som det har gjort de seneste gange så trækker Aston Martin det længste strå i dette løb. Den grønne er for tiden bare hurtigere end Corvette. Men tænk på at Corvetten er begrænset væsentligt i forhold til Aston Martin, både med extra vægt og med mindre restrictor, så det er næsten dømt til at være sådan.

GT2 kan igen komme med det største felt, Hele 10 biler. fire Porsche 911 GT3 RSR, to BMW E46 M3, to Panoz Esperante GTLM og to Ferrari 430 GT Berlinetta. Klassen er inde i en fantastisk udvikling hvor mange flere bilfabrikker ser en idé i at bygge biler til denne klasse, som på et tidspunkt var næsten ren Porsche.

Porscherne har i den sidste halvdel af sæsonen vist sig at være til at presse og er ikke ubetinget den bedste bil i klassen mere, og jeg tør godt at tro på at vi denne gang ikke får en Porsche sejr

Finalen i ALMS serien køres på lørdag og er et 4 timers løb, og det starter klokken 14:45 lokal tid.

Vejgaard

Læs mere om:
  • Laguna Seca
  • 21/10/06 - Laguna Seca - ALMS
  •