Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Clio Cup - DK

Ternvalts sæson afslutning

Clio Cup - DK 
17/10/06 

Clio CupI hele denne sæson har vi se Jesper Ternvalt deltage i Danish Touringcar Championship, men til DM Finalen på Jyllands-Ringen deltog han i Clio Cup klassen.
 

Årsagen til klasseskiftet, var at motoren i hans Citroën Xsara racer 'stod af' ved det foregående løb på Padborg Park.

Så fremfor bare at være tilskuer til DM Finalen, valgte Ternvalt at leje en Clio Cup racer, og stille op i den hurtige mærke klasse med de mange deltagere.


(Foto: Motorsporten.dk)

Det skulle vise sig at være en god beslutning, for allerede i træningen kunne han køre 18. hurtigste tid ud af de 26 deltagende kørere, og det på trods at store problemer med bremseballancen på Clio raceren.
I kvalifikationen forbedrede han træningstiden på 1:18,084 til 1:17,802, men da også de faste deltager i klassen havde skruet tempoet op, så sluttede Ternvalt her på 21. pladsen.

Løbene i Clio Cup klassen er kun på 10 omgange, og da alle bilerne er helt ens, og kørerne meget jævnbyrdige, så er det ikke den letteste klasse at vinde placeringer i, men alligevel kørte Ternvalt sig et par pladser frem, så han sluttede det første af løbene på 16. pladsen.

Igen i det andet af løb var Ternvalt på fremmarch, og han viste at han ikke helt havde glemt at køre en Clio Cup racer, han kørte sig her op på 13. pladsen.


(Foto: Motorsporten.dk)

Men på trods af denne gæste optræden, så er det stadig DTC serien hans hjerte banker for, og da han kørte hjem fra Jyllands-Ringen, havde han sin nye DTC racer med i bagagen.
Ternvalt har ligesom sidste år købt Jesper Sylvests racer. Men hvor der sidste år var tale om en Citroën Xsara VTS, så er der i år tale om en BMW 320i E46 - den bil der før Sylvest købte den, indbragte Casper Elgaard hans andet DTC mesterskab i 2005.


Hr. Nielsen

Læs mere om:
  • Jesper Ternvalt
  • Jyllandsringen
  • 15/10/06 - Jyllandsringen - Danish Touringcar Challenge - DM
  •