Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

Essex rendte med guldet

Danish
Touringcar
Challenge 

16/10/06 

Tre titler til Team Essex
Ved søndagens DM finale på Jyllands Ringen vandt Team Essex alle tre titler i klassen. Team mesterskabet kom i hus, det samme gjorde mesterskabet i Privat Cuppen, hvor det var Philip Andersen der vandt. Og ikke mindst vandt Casper Elgaard DTC mesterskabet for tredie gang i træk.
 

Inden weekenden førte Team Essex alle tre mesterskaber, men ingen af dem var sikre inden finale løbet. I kampen om kørernes mesterskab førte Casper Elgaard med seks point foran Jan Magnussen. Og selvom Magnussen kom ud af weekenden med flere point var det ikke nok - og Casper kunne derved genvinde mesterskabet.


Elgaard vandt sin tredie titel på stribe.
(Foto: Jeppe Rimmen)

Indikationerne på at de ville gå sådan så man allerede i shoot-out'en hvor Casper Elgaard sikrede sig tre point for pole position, upåagtet at han havde 45 kg ballast i bilen. Jan Magnussen var 3'er og dermed fik Casper Elgaard udbygget sit forspring med to point.

Ydermere formåede Casper Elgaard at holde Jan Magnussen bag sig i finalen, og kunne dermed udbygge forspringet til 11 point. Dette var et godt udgangspunkt til finalen, hvor Casper Elgaard startede som 4'er, lige ved siden af Magnussen på en 3. plads.


Casper Elgaard var flyvende efter løbet.
(Foto: Jeppe Rimmen)

I finalen sluttede Casper Elgaard på en 3. plads, lige efter de to BMW'er fra Team Den Blå Avis. Men deres sejr var forgæves, 3. pladsen var nok for Casper Elgaard til at sikre sig sin tredie titel i træk.

Den anden mester hos Team Essex er Philip Andersen, der vandt Privat Cuppen. Ligesom Casper Elgaard førte også han, inden løbet på Jyllands Ringen, men selvom mesterskabet var indenfor rækkevidde, var det ikke vundet endnu. Men med to andenpladser i Privat Cuppen kom mesterskabet i hus, selvom konkurrenten Michael Outzen vandt begge løb. I det samlede resultat sluttede Philip Andersen på to 7. pladser i weekenden, og endte dermed på en samlet 8. plads i DTC mesterskabet 2006.


Philip Andersen vandt Privat Cuppen.
(Foto: motorsporten.dk)

For René Rasmussen var det en lidt træls weekend. For første gang i sæsonen var han tilfreds med sine tider og sin kørsel. Men allerede i prefinalen gik det galt, da Tom Pedersen forsøgte en overhaling. Gæstekøreren Julien Briché forsøgte nemlig at komme indenom både Tom Pedersen og René Rasmussen, og der var altså ikke plads til tre biler i svinget. I stedet endte både Tom Pedersen og René Rasmussen i sandet.


René Rasmussen inden han blev skubbet ud i gruset.
(Foto: motorsporten.dk)

"Det er drøn ærgligt", sagde René Rasmussen efter løbet, " nu gik det ellers godt. Desværre sker sådan noget så. Og i finalen var der bare ikke fart i bilen".

Men den korteste arbejdsdag hos Team Essex havde John Nielsen nu, i al fald hvis man kigger på antal kørte meter. For John Nielsen kom slet ikke til start i løbene. Inden starten på prefinalen blev Nielsens racer skubbet ud til siden. Det var kardanakselen der var knækket.

Men John Nielsen var nu godt tilfreds alligevel. "Alle vore målsætninger blev opfyldt i dag", forklarede han efter løbet. "Vi beviste at vi er det bedste team og Casper beviste at han er den bedste racerkører. På en måde var det en svendeprøve både for Casper og for os. For Casper fordi det er blevet sagt de andre år at han er blevet hjulpet til titlen, i dag viste han at kan vinde selv. For teamet var det en svendeprøve fordi vi hele tiden har sagt vi var det bedste team, og så er det blevet sagt at vi havde en fordel af at køre med baghjulstræk. I år havde vores konkurrenter fra Team Den Blå Avis så også BMW'ere og vi vandt alligevel. Så er der vist ikke mere snak om hvem der er bedst der".


John Nielsen var en glad mand efter løbet.
(Foto: Jeppe Rimmen)

"Caspers kørsel var en sand mester værdig. Hans pole position med alle de ekstra kilo, var en fantastisk præstation. Casper er hurtigt når han skal være det, giftig når han skal være det og rolig når han skal være det", slutter John Nielsen sin ros af den trefoldige mester.

Team Essex

Læs mere om:
 • Casper Elgaard
 • Philip Andersen
 • Team Essex
 • Jyllandsringen
 • 15/10/06 - Jyllandsringen - Danish Touringcar Challenge - DM
 •  
   
   
  Undgå billetkøen - Køb dine billetter her