Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

SEAT Racing teams målsætning opfyldt!

Danish
Touringcar
Challenge 

16/10/06 

Den 15. oktober afvikledes DM-finale løbet i Danish Touringcar Championship på FDM Jyllands-Ringen. Den store opmærksomhed var naturligvis rettet imod kampen imellem de to DM-titelkandidater Casper Elgaard og Jan Magnussen, men også lige under toppen var der drama og spænding om placeringerne.
 

For Michel Nykjær og SEAT Racing Team var målet at cementere teamets målsætning for sæsonen, nemlig at slutte i top-5 med den nye SEAT Leon. En målsætning der fra starten af sæsonen blev besværliggjort af en forsinket levering af fabriksraceren. Michel Nykjær og SEAT Leon’en har dog flere gange i sæsonen vist sig som en ultrahurtig kombination med 2 løbssejre og flere topplaceringer, og inden finaleløbet lå ekvipagen på den 5.plads der var målet, blot 2 points fra Henrik Lundgaard på 4.pladsen.
Samtidig indtog SEAT Racing Team 4.pladsen i teammesterskabet, hvilket var umådeligt flot taget i betragtning at teamet i 2006 har deltaget med kun en enkelt bil i modsætning til de andre topteams der alle har deltaget med flere biler.


(Foto: SEAT Racing Team)

På trods af at Michel Nykjær i sæsonens sidste løb ”kun” var tildelt 20 kg. succesballast, var Henrik Lundgaard med –10 kg for svær at følge. I en 30 kg lettere bil var BMW-køreren hurtigste mand i lørdagens træning med SEAT-køreren lige i hælene.
I søndagens Shoot Out kvalifikation var Michel Nykjær konstant med helt fremme, og sluttede med 4.bedste tid, og skulle dermed starte fra 4. pladsen i eftermiddagens præfinale.


(Foto: SEAT Racing Team)
DM-finaleløbet blev afviklet i strålende rammer med flot solskinsvejr og op imod 15.000 forventningsfulde tilskuere, der blev vidner til et flot race hvor spændingen var intakt til sidste omgang.

Efter en fornuftig start i præfinalen blev Michel Nykjær presset ud i det første sving og havner på 6.pladsen, en position der holdt til det ternede flag, efter en række spændende dueller med Michael Outzen på 5.pladsen. Det var dog tydeligt at SEAT’en ikke havde den speed der ellers har kendetegnet bilen, og de kraftige røgskyer fra udstødningen for enden af langsiden skabte bekymrede miner hos mekanikerne.


(Foto: SEAT Racing Team)
”Bilen styrer godt, men jeg synes jeg mangler lidt power” udtalte Michel Nykjær imens teknikerne analyserer data efter præfinalen.

6.pladsen i præfinalen betyder en startplacering som nr. 6 i finale heatet, og vejen op herfra er trang. Efter de første sving var Michel Nykjær placeret som nr. 7, men kæmpede sig allerede på 1. omgang forbi Robert Schlünssen op på 6.pladsen, en placering han holdt løbet igennem.

”Vi har konstateret et kraftigt forøget olieforbrug” siger chefmekaniker Jens Nykjær. ”Vi kan samtidig i vor dataudlæsning se at motoren fejltænder, og tændrørene soder til. Det har tydeligvis kostet effekt, og SEAT Sport vil nu adskille motoren og undersøge hvad der er galt. Vi har et tæt samarbejde med SEAT’s motorsportsafdeling, og indgår dermed i udviklingen af fabrikkens racermotorer. De erfaringer vi og de øvrige SEAT teams rundt i Europa indsamler vil komme os alle til gode.”


(Foto: SEAT Racing Team)

Med de 2 6.pladser i søndagens løb slutter Michel Nykjær på 5.pladsen i den samlede stilling, og SEAT Racing Team slutter på 3.pladsen i teammesterskabet.

”Vi nåede vor målsætning for 2006” udtaler teamchef Carsten Petersen. ”Michel sluttede på en flot 5.plads efter en læresæson med vor nye bil. Da det nuværende reglement på mange områder favoriserer de baghjulstrukne biler, sætter vi vor placering som bedste forhjulstrækker meget højt. Efter en række udfordringer med indkøringen af bilen har vi sluttet sæsonen med en række flotte resultater, og en superflot 3.plads i teammesterskabet. Dette skal ses på baggrund af at vi har deltaget med kun en enkelt bil, hvor næsten alle de øvrige teams har deltaget med 2 eller flere biler. Vi har klart vist os som det eneste team der med en forhjulstrukken bil seriøst kan udfordre de baghjulstrukne biler. Både vi selv og SEAT’s motorsportsafdeling er yderst tilfredse med udviklingen i SEAT Racing Team, og vi ser frem til at fortsætte udviklingen i 2007. En kæmpe tak til teamet og de sponsorer der har gjort dette muligt!”


Læs mere om:
 • Michel Nykjær
 • Seat Racing Team
 • Jyllandsringen
 • 15/10/06 - Jyllandsringen - Danish Touringcar Challenge - DM
 •  
   
   
  Undgå billetkøen - Køb dine billetter her