Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Diverse Motorsport

DTC-organisation uden skyld i trafikkaos

Diverse 
17/10/06 

DTC finaleløbet på FDM Jyllandsringen blev en stor succes for dansk bilsport. Hele 15.000 ellevilde tilskuere kunne glæde sig over seks timers intens race, der kulminerede med at Casper Elgaard vandt sin tredje DTC-titel i træk.
 

Desværre betød de mange tilskuere, at de mest uheldige måtte tilbringe op mod halvanden time i kø, før de kunne forlade racerbanen ved Silkeborg.

- Vi er rigtigt glade for at se så mange mennesker på de danske racerbaner, og det er imponerende, at 15.000 mennesker kan samles uden andre problemer end de trafikale, siger formanden for Dansk Automobil Sports Union, Morten Bach Andersen.

- Desværre ligger de fleste danske racerbaner udenfor byerne med dårlige til- og frakørselsforhold, så vi er nogle gange afhængige af myndighedernes hjælp til at regulere trafikken, når så mange tilskuere skal hjem på samme tid, forklarer formanden.

Den hjælp kom desværre aldrig på trods af en ansøgning fra DTC-organisation til Rigspolitiet.

Det ærgrer løbsarrangøren DTC A/S, at en faktor som trafikken skal ødelægge en ellers fantastisk dag for de mange motorsportfans. Særligt når han ellers havde gjort, hvad han kunne for at forudse problemerne.

- DTC A/S kontaktede i god tid Silkeborg Politi for at få hjælp til at regulere trafikken i forbindelse med finaleløbet. De sendte os videre til Rigspolitiet, som tager sig af den slags. Herefter kontaktede vi Rigspolitiet som fortalte, at det skulle vi nok finde ud af, men de ville gerne have ansøgningen skriftligt.

DTC-organisationen sendte sin skriftlige ansøgning til Rigspolitiet i København næsten tre uger før finaleløbet skulle køres. Da de intet hørte, gik de ud fra, at politiet kom og dirigerede trafikken efter løbet, som de havde fortalt løbsarrangøren i telefonen. Men intet skete.

- Det er for dårligt, at en sport som fodbold weekend efter weekend får alt den hjælp de gør, når andre idrætsgrene ikke engang kan få en smule hjælp i et par timer til at dirigere trafikken, mener løbsarrangør Peter Elgaard.

- Når FCK og Brøndby skal spille kamp i København, dukker politiet op med 50 kampklædte betjente, men når vi arrangerer årets største idrætsbegivenhed udenfor hovedstadsområdet, får vi ikke engang svar på vores ansøgning.

- Vi betaler gerne de omkostninger der er i forbindelse med politiets arbejde med at regulere trafikken, og det samme burde i øvrigt gælde alle andre arrangementer såsom fodbold i Parken, koncerter i Horsens og så videre. Der må gælde de samme regler for os alle sammen, uanset hvor i landet vi bor, og også lovlydige borgere må have krav på bare et minimum af service og hjælp fra politiet, mener Peter Elgaard.


Læs mere om:
  • Jyllandsringen
  • 15/10/06 - Jyllandsringen - Danish Touringcar Challenge - DM
  •