Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DTC Cup

Flot afslutning for JM Racing

DTC Cup 
17/10/06 

JM Racing afsluttede sin første sæson i Danish Touringcar Championship på fornemmeste vis. På FDM Jyllandsringen var teamets unge privatkører Michael Outzen (Ringe) endnu engang med helt fremme og blande sig blandt de professionelle, ja, faktisk var han meget tæt på at slå dem alle sammen!
 

”Det var fedt at føre over halvdelen af finalen,” fortæller Michael Outzen, som i kraft af sin femteplads i pre-finalen havde sikret sig pole position. ”Jeg havde egentlig ikke 100 % speeden til at være i front, men det lykkedes mig hurtigt at få åbnet et hul på tre sekunder til Jan Magnussen, og den føring holdt jeg i den første del af løbet.”

Men da feltet på et tidspunkt kom tilbage på den del af banen, hvor alle kan følge med, var forspringet næsten væk.

”Jeg var på vej ind i et sving på banens nye stykke, hvor det var rigtigt glat, og hvor der ikke var et friktionsflag, og så var jeg lige ved at kure af,” forklarer Michael Outzen. ”Det betød, at jeg tabte det forspring, jeg skulle have brugt at tære af, for jeg havde over radioen fået at vide, at hvis jeg kun tabte nogle tiendedele pr. omgang til Jan Magnussen, så kunne jeg godt have holdt den til mål. Men pludselig kom han tæt på, og han havde så meget bragende fart på, at der ikke var noget at gøre.”

Også Henrik Lundgaard og Casper Elgaard kom forbi, så Michael Outzen endte på en generel fjerdeplads og blev den bedste privatkører i DM-finalen. Men trods det flotte resultat kunne det ikke fravriste Philip Andersen sejren i DTC Cuppen.


Michael Outzen (i midten) var atter bedste privatkører.
(Foto: JM Racing)

”Det er aldrig sjovt at blive toer, men vi har haft så mange uheld, så vi er meget glade for at blive toer,” siger Michael Outzen, der til DM-finalen havde fået følge i JM Racing af Jens Møller (Ikast). Le Mans-køreren fik dog en meget kort debut for teamet, da han allerede i pre-finalen havde et sammenstød med Hans Hartmann.

I Fleggaard Renault Clio Cup stillede denne gang med fire kørere, Camilla Stephansen (Horsens), Allan Bengtson (Roskilde), Christian Jakobsen (Børkop) og Lars Christensen (Christiansfeld). Alle som en havde de en meget svær afslutning på sæsonen, hvor Christian Jakobsen blev bedst placeret med en fjortendeplads, som han endda måtte kæmpe meget hårdt for at erobre.

”I tidtagningen på den tredje omgang røg boltene ved trækakslen, så jeg fik ingen tid og startede sidst i begge heats,” forklarer Christian Jakobsen. ”I første heat gik det meget godt, og jeg fik kørt mig op som nummer fjorten, da jeg havde god fart og fik lavet elleve overhalinger. I andet heat får jeg også kørt mig syv pladser op på første omgang, men så knækkede udstødningen.”

For JM Racings debutant Lars Christensen blev det også et hårdt og ubarmhjertigt møde med Fleggaard Renault Clio Cup.

”I det første løb er der nogen, som holder på tværs, og selv om jeg kører udenom dem i en stor bue, er der en, som bakker ud af klyngen, og rammer mig, så jeg måtte udgå med en ødelagt front,” fortæller Lars Christensen om sin uheldige debut. ”Andet heat var rimeligt okay, men der skal trænes og arbejdes noget på det, for det er en svær bil. Der er ingen grund til at give op. Vi må bare efter det.”

Med DM-finalen er sæsonen nu slut for JM Racing, og teamchef Jens Ole Mathiesen (Grindsted) er ikke tvivl, når han bliver bedt om at pege på teamets største succes i år.

”Det har været DTC. En andenplads i DTC Cuppen og den bedst placerede privatkører samlet, en sjetteplads i teammesterskabet og det højest placerede privatteam. Det var der nok ikke nogen som helst, der havde troet på for et år siden,” siger Jens Ole Mathiesen. ”Vi er glade for, at vi har spottet Michael Outzen, for han er et naturtalent, der ville kunne køre topresultater hjem uanset hvilken bil, han kører i. Men derfor har hele teamet også haft en betydning. Det er vigtigt, at tingene går op i en højere enhed.”

”Vi må også bare erkende, at resultaterne i Clio Cuppen ikke har været særligt gode,” indrømmer teamchefen. ”Men vi har haft nye kørere, der har skullet lære gamet, og det er ikke der, vi skal søge resultaterne, for man kan ikke stille store forventninger til folk, som ikke har kørt andet end det, de har gjort.”

”Vi er glade for den respekt, vi har fået blandt andre teams, hvor vi føler, at de har respekteret os. Pressen har taget os til sig som folkets team, og det vil vi forsøge at leve op til. Vi vil bevare benene på jorden, selv om vi ved, at vi bliver større i DTC. Men det ændrer ikke på vores politik om, at vi vil gøre tingene med hjertet. Også til næste år.”

JM Racing

Læs mere om:
  • Camilla Stephansen
  • Michael Outzen
  • JM Racing
  • Jyllandsringen
  • 15/10/06 - Jyllandsringen - Danish Touringcar Challenge - DM
  •