Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

Elgaard vandt titlen efter nervepirrende finale

Danish
Touringcar
Challenge 

15/10/06 

Jan Magnussen og Casper Elgaard glemte alt om taktikken og kørte deres chance
Med seks points mellem titelkandidaterne i dagens løb på FDM Jyllandsringen kunne søndagens DM-finale i Danish Touringcar Championship godt have udviklet sig til en taktisk og kedelig affære.
 

Men det blev den ikke. Såvel Casper Elgaard, Århus, som Jan Magnussen, England, kastede taktikken over bord, kørte hver deres chance, og efter to nervepirrende løb endte de med endnu mindre margen mellem sig – blot tre points – så Casper Elgaard kunne vinde sin tredje titel i træk.

De to titelkandidater var som altid sekunderet af deres teamkammerater Henrik Lundgaard, Hedensted, og John Nielsen, England, men sidstnævntes chance var hurtigt udspillet, da en transmissionsfejl satte ham ud af spillet inden starten. Men Henrik Lundgaard kom derimod til at spille en meget fremtrædende rolle.


Casper Elgaard (1) og Jan Magnussen (23) var i kamp på FDM Jyllandsringen, hvor de leverede en nervepirrende og ren afgørelse på årets Danish Touringcar Championship
(Foto: Birger Vilén - www.euroracer.org)

I pre-finalen lagde han fra start pres på Casper Elgaard, der var skudt i front, og da den senere mester kom i skred i noget sand, slog han til og gik i front. Men Henrik Lundgaard trak ikke fra, men holdt tempoet på et niveau, så Jan Magnussen kunne komme op og ligge lige bag Casper Elgaards kofanger. Men selv om de faktisk på et tidspunkt havde en berøring, så kom han aldrig forbi.

Til finalen startede de fem første i omvendt rækkefølge. Her gik privatkøreren Michael Outzen, Ringe, i front foran Jan Magnussen, der havde Casper Elgaard og Henrik Lundgaard lige bag sig. De to sidstnævnte skiftede snart pladser, men selv om fjerdepladsen var nok til at genvinde titlen, ville Casper Elgaard ikke nøjes med det. For enden af langsiden kom han på siden af Henrik Lundgaard, så de to fulgtes side om side over de næste 3-400 meter, inden han kunne komme forbi.

”Jeg har det sådan, at jeg hellere vil køre mit eget løb, som jeg plejer, og så må man tage det derfra,” forklarede Casper Elgaard bagefter. ”Begynder man at slappe af og holde igen, så er det først, at man laver fejl, og de andre kommer tæt på.”

Mens Casper Elgaard ikke kunne indhente Jan Magnussen, så fik denne lukket hullet til den førende Michael Outzen. Men selv om den fynske privatkører forsvarede sin føring godt, så vovede Jan Magnussen alligevel et risikabelt angreb for enden af langsiden, som lykkedes. Senere blev Michael Outzen også indhentet af Casper Elgaard og Henrik Lundgaard, som til sidst byttede placeringer, da Casper Elgaard valgte at køre sin tredje DTC-titel sikkert i hus.

”Det var først til sidst, at jeg kunne tillade mig det,” sagde Casper Elgaard, der var meget glad for dette mesterskab. ”At vinde tre år i træk er fantastisk for mig. Der skal lyde en kæmpe cadeau til teamet for at give mig en bil tre år i træk, jeg kan vinde med. Det betyder meget for mig, at jeg kan vinde specielt i år, hvor de andre kører med der samme materiel.”

For Jan Magnussen endte søndagen med endnu en finalesejr – hans sjette i år. Det er en ny rekord for en kører i en sæson og gjorde, at han tangerede de 13 finalesejre, John Nielsen står noteret for.

”Det er sjovt så skuffet, man kan være over en sejr,” sagde Jan Magnussen efter en dag, hvor han scorede tre points flere end Casper Elgaard, men alligevel manglede fire points for at slå ham.

”I finalen synes jeg, at vi gjorde, hvad vi kunne, men jeg skulle have været forbi Casper i pre-finalen for overhovedet at have nogen som helst chance. I pre-finalen var vi ikke gode nok til at få tingene til at virke indbyrdes.”

Efter at have været den kører, som førte flest omgange i finalen, endte Michael Outzen på fjerdepladsen som weekendens bedste privatkører. Men selv om han scorede maksimumpoints, så kunne han kun reducere Philip Andersens, Risskov, forspring i DTC Cuppen fra 21 til 10 points. Teammesterskabet havde Team Essex allerede sikret sig foran Den Blå Avis Fleggaard Racing efter shoot out-kvalifikationen, mens Michel Nykjær, Tappernøje, med sine to sjettepladser sørgede for, at Seat Racing Team tog tredjepladsen med to points forspring foran Hartmann Honda Racing.

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • 15/10/06 - Jyllandsringen - Danish Touringcar Challenge - DM
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her