Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Touring Car Championship

BMW Motorsport søger hjælp fra Jan Magnussen til VM finale

WTCC 
13/10/06 

Jan Magnussen er blevet bedt om at hjælpe BMW Motorsport, når VM finalen for standardvogne, WTCC, bliver afviklet på bybanen i Macau den 19. november. Henvendelsen til Jan Magnussen er kommet, da BMW kørerne Jorg Müller og sidste års mester Andy Priaulx ligger på andenpladsen i mesterskabet, kun et point efter den førende Augustus Farfus i Alfa Romeo.
 

Med hele ni kørere, der fortsat har mulighed for at vinde mesterskabet er alle point vigtige og Jan Magnussen er dermed, via sit engagement med BMW og Team Den Blå Avis Fleggaard Racing i DTC, blevet indkaldt af BMW Motorsport til at hjælpe med at tage så mange point som muligt i de to løb i Macau.

Jan Magnussen har gennem sin karriere vist sit store talent og sin store alsidighed og med hans hurtighed, flotte resultater og store erfaring blev han valgt af BMW Motorsport, da de skulle finde hjælp i kampen om VM. Bybanen i Macau er en af de mest udfordrende racerbaner i verden. Banen er meget kuperet og afveksler fra sektioner, hvor banen er så snæver at overhaling er forbudt, til hurtige sektioner langs de utilgivende mure, der omkranser banen, samt en bred og meget lang langside med meget høj tophastighed. Men Macau er ikke ukendt for Jan Magnussen. I 1994 deltog han således i det prestigefyldte Formel 3 løb i gaderne i Macau og også dengang fik han vist sit store talent, der samme år havde indbragt ham det engelske Formel 3 mesterskab med hele 14 sejre i 18 løb – en rekord der stadig står. Et ærgeligt crash i kvalifikationen betød en startplacering som nummer 18 i første heat, men Jan Magnussen lod sig ikke gå på af de få overhalingsmuligheder og kørte sig frem til en placering som nummer 4. Det blev således startplaceringen til andet heat, hvor han kørte sig frem til sejr ved bl.a. at sætte hurtigste tid undervejs. Sammenlagt rakte de to placeringer desværre ”kun” til tredjepladsen.

Så Jan Magnussen glæder sig til atter at stifte bekendtskab med den udfordrende bane. ”Det er fedt at være i en situation, hvor man er førstevalg, når BMW skal have hjælp i finalen i WTCC. Jeg føler selv, at jeg har haft en fantastisk sæson og det er altid rart at vide, at der også er andre der bemærker det. Det bliver sjovt at komme ud og køre ræs mod de andre i WTCC. Det er et rigtigt stærkt felt og der bliver kørt virkelig tæt og hårdt og da det samtidig er en ekstremt krævende bane, er der mange der ikke kommer ”hjem” (i mål – red.), da de får sat bilen i muren undervejs. Jeg har fået besked på, at jeg skal ud og køre det bedste jeg kan og tage så mange point som muligt”.

Jan Magnussen får 20 kilo ekstra ballast i bilen i Macau, da reglementet foreskriver, at alle kørere, der kommer ind i løbet af sæsonen starter med dette handicap.


Læs mere om:
  • 19/11/06 - Macau - WTCC
  •