Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel Ford 1800

Den nye danske racerbil
med til Verdensmesterskab

F1800 
12/10/06 

Den nykonstruerede danske Formel Ford med navnet Aquila skal nu køre sit første udenlandske løb. Det sker den 20-22. oktober på den legendariske engelske racerbane Brands Hatch.
 

Anledningen er intet mindre end Formula Ford Festival, som udgør verdensmesterskaberne for Formel Ford, hvor eliten inden for denne klasse sætter hinanden stævne hvert år i oktober for at dyste om titlen.

Aquilaen er et resultat af ypperligt dansk ingeniørarbejde, hvor computerbaserede teknikker er anvendt hele vejen igennem fra konstruktion til fremstilling og test. Læg dertil de bedste råmaterialer suppleret med fremragende dansk håndværk ved fremstilling af de mange enkeltdele, og der fremkommer en kompromisløs konstruktion. Ingeniøren Anders W. Bonde er manden bag designet, mens Dan Suenson fra Team Witch Craft har stået for selve fremstillingen af bilen. Begge har de mange års erfaring med biler af denne type, og besluttede for et lille års tid siden, at de ville bygge selv fra bunden i stedet for at forbedre på andres grundkonstruktioner.


(Foto: Team Witch Craft)

I anledning af deltagelsen i verdensmesterskabet udtaler teamchef Dan Suenson:
"Vi glæder os til at vise vores bil frem for alle eksperterne på Brands Hatch. Jeg ved, vi har fremstillet en konkurrencedygtig bil, men det er ikke nok at trille den ud fra fabrikken. Først med erfaringerne fra test og konkurrencer på racerbanerne vil den nødvendige finpudsning kunne foretages, så vi kan kommet helt til tops på sejrspodiet."

Det bliver de to første (og indtil videre eneste) Aquilaer, som stiller op til løbet på Brands Hatch. De køres af den erfarne Tommy Nygaard og debutanten Vibe Smed. De største forhåbninger stilles til den tidligere danmarksmester Tommy Nygaard, som hele året igennem til stadighed har været i stand til at forbedre bilens ydeevne.

Turen til VM er kommet på plads ved et samarbejde mellem tre danske virksomheder, der ser gode muligheder for Aquilaen. Det drejer sig om Dansk Data Display, som bl.a. leverer projektorer og SMARTBoards, Copenhagen Sensor Technology, som fremstiller avancerede overvågningskameraer samt Delta Consult & Construction, som er specialister inden for finmekanisk fremstilling.
Som repræsentant for konsortiet udtaler adm.dir. Brian Würtz fra Dansk Data Display:
"Det er spændende at medvirke til denne nyskabelse inden for dansk industri, som vi har store forventninger til. Anders W. Bonde og Dan Suenson har sammen formået at fremstille noget helt unikt inden for en ekstremt konkurrencepræget sportsgren. Vi ser frem til at følge udviklingen i de kommende år"

Team Witch Craft
Peder Madsen


Læs mere om:
  • Team Witch Craft
  • Brands Hatch
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her