Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DTM

Bag om "Massakren i Kempten"

DTM 
12/10/06 

DTMForkerte informationer, der er givet et sted fra Tyskland til Danmark, har i to dage gjort Tom Kristensen til forsidestof i flere danske medier. Sagen udløb af et uheld under lørdagens fan-arrangement hos Team Abt i Kempten, hvor Tom Kristensen under en DTM-opvisning i regnvejr skred ud på det glatte underlag og ramte et sikkerhedshegn.
 

Tilskuerne bag hegnet stod tæt og havde ikke større bevægelsesfrihed, da Kristensens Audi kom rullende imod dem og ramte hegnet. Det skabte meget naturligt en vis tumult.

"Det hele gik så stærkt, men uheldet skete, da jeg gearede ned fra andet til første gear i et sving på den interimistiske bane," fortæller Tom Kristensen. "Bilen skred ud, og jeg ramte hegnet. Folk havde kort forinden stået lænet ind over rækværket, og nogle af dem væltede i panikken ind over hinanden og hegnet, så der faktisk endte et par stykker på min kølerhjelm! Det var umuligt at få overblik over, hvor omfattende skaderne var, men redningsfolk fra de to stationære ambulancer til arrangementet tjekkede 11 personer, heraf tre børn. Det viste sig, at de fleste af dem bare havde fået knubs, og heldigvis var der ingenting sket med børnene. Værst gik det ud over en kvinde, der vred rundt på foden og muligvis har fået en let forstuvning. De to ambulancer blev imidlertid på banen resten af dagen, så hvorfra mediernes misforståelser om, at de skulle have bragt enten seks eller 11 personer på hospitalet, er opstået, aner jeg ikke. De 11 tilsete blev af forsikringsmæssige årsager skrevet op som behandlede af ambulancefolkene, så måske er det dette forhold, der er blevet formidlet videre på en forkert måde?"

De misvisende informationer nåede under alle omstændigheder fra Tyskland til Ritzaus Bureau, der lørdag aften sendte et telegram ud til alle danske medier. Heri stod der, at Tom Kristensen havde ramt 11 tilskuere, heraf tre børn.

"Det er klart, at et sådant telegram får medierne til at reagere, men jeg føler, jeg var lidt oppe mod overmagten. Selv om jeg lørdag aften forklarede situationen over for flere journalister, valgte flere af dem stadig at lægge større vægt på informationerne fra Ritzau-telegrammet. Forlydender i mandagens aviser om, at jeg stadig risikerer en bøde, har heller intet på sig overhovedet. Området og sikkerhedsforanstaltningerne i Kempten var godkendt af myndighederne, ligesom politiet efter ulykken undersøgte forholdene og stadig sagde god for dem. Abt tog dog konsekvensen af ulykken og ændrede lidt på forholdene til søndagens kørsel," oplyser Tom Kristensen.

TomKristensen.com
Nils Finderup


Læs mere om:
  • Tom Kristensen
  •