Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Advan Cup

Titelkandidaterne føler sig ikke tyngede

Advan Cup 
11/10/06 

Både Kim Lund og Casper Lind Poulsen øjner muligheder i finalen
Igennem året har der været stor variation blandt de kørere, som har vundet løb i Advan Cuppen. John Gammelgård, Auning, Peter Juhl Jensen, Hejnsvig, Casper Lind Poulsen, Vemmelev, Kim Lund, Silkeborg, Christian Pedersen, Greve, Flemming Schantz, Varde, Michael Skipper, Vordingborg, og Leon Sørensen, Hjørring, har alle prøvet at stå øverst på sejrsskamlen efter et af de tætte løb i klassen for de serienære standardvogne.
 

Men når finaleløbene i weekenden skal køres på FDM Jyllandsringen, er det primært to af disse vindere, interessen vil dreje sig om. Kim Lund og Casper Lind Poulsen er nemlig de eneste, der kan tage mesterskabet i klassen. 10 points adskiller dem. Points, der er i Kim Lunds favør. Men den mesterskabsførende har også den fordel, at han blot skal have 40 kg succesballast med i sin bil, mens rivalen får hele 60 kg at slæbe rundt med.

”Jeg skal køre med 30 kg mindre end de 70 kg, jeg kørte med sidste gang på Padborg Park,” siger Kim Lund. ”Vi prøvede at køre med det på Jyllandsringen forleden, og jeg kunne tydeligt mærke, at bilen var lettere, selv om den stadig var lidt tung. Alligevel kørte jeg på tider nede omkring banerekorden.”

Selv om Casper Lind Poulsen skal have 20 kg succesballast mere i sin bil, så føler han sig ikke afskrækket.
”Jeg har tidligere prøvet at køre med 80 kg og det gik faktisk meget godt, så jeg tror stadigvæk på mine chancer,” siger vestsjællænderen. ”Jeg føler stadigvæk, at chancerne er fifty fifty for at tage titlen. Alt kan jo ske. Hvis Kim udgår en enkelt gang, ser det godt ud, og hvis jeg kan vinde det ene løb, er der gode chancer. Men Kim har været rigtigt godt kørende, og hvis han vinder, er det fortjent.”

Med 10 points afstand mellem de to rivaler og en mulig maksimumscore på 53 points kan alt faktisk ske, og det er før set, at mesterskabsføringen har skiftet ejermand i sidste runde.


Kim Lund (t.v.) og Casper Lind Poulsen skal i weekenden afgøre deres sæsonlange kamp om årets Advan Cup.
(Foto: Birger Vilén - www.euroracer.org)

”Jeg har en gang før i år scoret fuldt hus, men der skal nu engang meget held til, hvis jeg skal tage pole position, vinde første heat, og så køre mig fra sjette- til førstepladsen i andet,” vurderer Casper Lind Poulsen. ”Det skal gå virkelig godt, og det er ikke noget, man laver hver gang. Jeg kører min chance som jeg hele tiden har kørt. Jeg kører kun for at vinde, og jeg vil tage de chancer, der er.”

Kim Lund satser på en hurtig afgørelse af Advan Cuppen.
”Jeg er brølhurtig på Jyllandsringen,” siger køreren, som faktisk er nabo til skuepladsen for weekendens opgør. ”Jeg elsker at køre på den bane, og det gælder bare om at holde Casper bagved. Jeg satser på, at jeg med en sejr i første heat kan køre efter en podieplacering i andet heat, for så vil det være lige meget, hvad han bliver.”

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Casper Lind Poulsen
  • Kim Lund Johansen
  • Autoforum Racing Team Silkeborg
  • Team Lund
  • Jyllandsringen
  • 15/10/06 - Jyllandsringen - Advan Cup
  •