Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Clio Cup - DK

Tidtagningen afgørende i Fleggaard Clio Cup

Clio Cup - DK 
11/10/06 

Clio CupKasper Jensen og Per Poulsen forudser tæt kamp i den hårde mærkeklasse
Motorsport består af mange flere facetter end bare den kamp skærm mod skærm, publikum oplever på racerbanerne. Der er også hele den indledende fase fra klargøringen af racerbilen i værkstedet og indtil kørerne holder klar på startstregen.
 

Og netop denne proces kan godt gå hen at blive udslagsgivende for udfaldet i Fleggaard Renault Clio Cup, hvor bare syv points adskiller Per Poulsen, Årup, og Kasper Jensen, Aalborg. I hvert fald hvis man spørger de to titelkandidater.

”Tidtagningen bliver endnu mere afgørende denne her gang. Tendensen i år har jo været, at vi har ligget nogenlunde ens i tidtagningen, men det betyder bare så meget at starte etter, hvis man skal have en chance for at vinde i løbet,” siger Per Poulsen.

”Tidtagningen bliver rigtig vigtig,” understreger Kasper Jensen. ”Det har den været hele sæsonen. Kampen har været så tæt, at der ikke er nogen margen. Den af os, som er hurtigst denne weekend, bliver mester, og når det er så tæt, så bliver tidtagningen meget afgørende.”

Ligesom i storebrorklassen DTC høster de tre hurtigste kørere i Fleggaard Renault Clio Cup også bonuspoints for de tider, de opnår i tidtagningen. Men derfor bliver det alligevel i de to løb søndag, at afgørelsen kommer til at falde.

”Det er ikke pointene i tidtagningen, der vigtig,” slår Kasper Jensen fast. ”De er peanuts i forhold til de fem points, der udgør forskellen mellem en første- og en andenplads. Indtil videre har det kun været vi to, der har taget førstepladser i år, og hvis ikke jeg vinder løbene, så vinder Per. Med fem points forskel er det vigtigt med bedste startplacering, så jeg kan køre den førsteplads hjem.”

Per Poulsen er også godt klar over, at der denne gang står meget mere på spil end i de syv foregående afdelinger af Fleggaard Renault Clio Cuppen.

”Hvis jeg ikke kommer forbi ham med det samme, så må jeg satse,” siger den lange fynbo. ”Det bliver jeg simpelthen nødt til, for hvis ikke jeg prøver, så kan jeg ikke vinde mesterskabet. Det er så svært, fordi vi er så ens.


Kasper Jensen (10) og Per Poulsen (2) har året igennem skiftes til at føre i Fleggaard Renault Clio Cuppen. På søndag falder afgørelsen på FDM Jyllandsringen.
(Foto: Birger Vilén - www.euroracer.org)

Begge mesterskabsrivaler har tidligere på ugen været på netop FDM Jyllandsringen for at forberede sig, og her levede Kasper Jensen op til sin aktuelle mesterskabsføring ved at køre på de bedste omgangstider.

”Han var skræmmende hurtig, men derfor lægger vi os ikke bare ned og overgiver os,” slår Per Poulsen fast. ”Jeg har jo prøvet at blive nummer to i klassen før, og jeg vil gøre alt, hvad der står i min magt for at vinde. Det bliver ekstremt svært, men jeg er ikke tvivl om, at den der vinder også er den rigtige vinder. Værre er det ikke.”

”Jeg vurderer mine chancer for at tage titlen for gode, men syv points er ikke ret meget i dette her mesterskab,” siger Kasper Jensen. ”Hvis heldet er der, så er chancerne rigtigt gode, men Per er en fighter, og han er dygtig og erfaren, så man skal ikke føle sig sikker. Jeg er nødt til at køre min chance og håbe på, at det hele går op i en højere enhed.”

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Kasper Juul Jensen
  • Per Poulsen
  • Team AutoMester
  • Team Den Blå Avis
  • Jyllandsringen
  • 15/10/06 - Jyllandsringen - Clio Cup - DK
  •