Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

Big Mag: Jeg kan slå Casper

Danish
Touringcar
Challenge 

10/10/06 

Optakt til DM-finalen, Danish Touringcar Championship
Årets udgave af Danish Touringcar Championship har udviklet sig til en klassisk duel mellem Jan Magnussen og Casper Elgaard. Søndagens to løb afgør, hvem af de to stjernekørere der kan kalde sig DTC-mester 2006.
 

Det er mere end fem måneder siden, at DTC-sæsonen blev flaget i gang på FDM Jyllandsringen. 16 løb senere skal afgørelsen falde, og kun to kørere er reelt i spil om titlen.

Selvom Den Blå Avis Fleggaard Racings Jan Magnussen ligger lige i hælene på rivalen, spås køreren med rødder i Roskilde ikke mange chancer for at tage titlen, på hvad der må siges at være Elgaards hjemmebane. Men det vil Big Mag ikke høre snak om.

"Casper er favorit på Jyllandsringen, men de sidste par måneder har vi vist, at vi har fundet masser af tid på bilen, så jeg tror ikke, han er hurtigst der længere", siger en selvsikker Magnussen, der vandt DTC-titlen tilbage i 2003.

"Mit mål for finalen er helt klart at slå ham, og det mener jeg absolut er realistisk", siger Magnussen, der i ugen før finaleløbet har afsluttet en test på FDM Jyllandsringen, hvor årets DTC afgøres.

"Til testen har vi fået afprøvet de ting, vi skulle, selvom vi kun havde en formiddag på banen".


Jan Magnussen foran Casper Elgaard på Jyllandsringen.
(Foto: Kim Igel)

Ikke plads til fejl
Sidst Jan Magnussen og resten af DTC-feltet kørte, var det en weekend præget af påkørsler, dommerfejl og endda kørerfejl. Det må ikke gentage sig, hvis mesterskabet skal i hus.

"Vi er tæt på i mesterskabet, og alt kan ske. Der er ikke plads til fejl ved finaleheatet på FDM Jyllandsringen, men det gælder også for Casper Elgaard. Det bliver svært, men sådan er det. Men stemningen i mit team, Den Blå Avis Fleggaard Racing, er god, så vi tror på det", siger Jan Magnussen, der kan regne med fuld opbakning fra sin holdkammerat, Hedensteds Henrik Lundgaard.

"Som sæsonen har udviklet sig, er holdkammeraten meget vigtig - og der står Henrik rigtig godt, for han får lov at pille vægten ud af bilen", siger Magnussen og hentyder til den succesballast, DTC-kørerne får tildelt efter placeringerne i den senest kørte afdeling.

Her skal Jan Magnussen og John Nielsen begge trækkes med 50 kilo ekstra i deres BMW 320si. Casper Elgaard får 45 kilos ballast, mens Henrik Lundgaard må fjerne ti kilo fra bilens mindstevægt.

DTC kører fri træning lørdag den 14. oktober. Kvalifikation, pre-finale og finale køres søndag den 15. oktober og vises direkte på TV 2 Zulu.

Stillingen i DTC før finalen:

1 Casper Elgaard, Team Essex, BMW 320si E90, 318 point
2 Jan Magnussen, Den Blå Avis Fleggaard Racing, BMW 320si E90, 312
3 John Nielsen, Team Essex, BMW 320si E90, 280
4 Henrik Lundgaard, Den Blå Avis Fleggaard Racing, BMW 320si E90, 194
5 Michel Nykjær, SEAT Racing Team, SEAT Leon, 192
6 Martin Jensen, Hartmann Honda Racing, Honda Accord Euro-R, 169
7 Michael Outzen, JM Racing, BMW 320i E46, 130
8 Philip Andersen, Team Essex, BMW 320i E46, 129
9 Robert Schlünssen, Peugeot Sport Danmark, Peugeot 407, 86
10 Martin Pedersen, Team Peugeot DTC Køge, Peugeot 307, 79

Den Blå Avis Fleggaard Racing

Læs mere om:
  • Henrik Lundgaard
  • Jan Magnussen
  • Team Den Blå Avis
  • Jyllandsringen
  • 15/10/06 - Jyllandsringen - Danish Touringcar Challenge - DM
  •