Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

Afgørelsens time i Danish Touringcar Championship

Danish
Touringcar
Challenge 

09/10/06 

På søndag skal årets mester findes på FDM Jyllandsringen
En af de mest nervepirrende sæsoner i Danish Touringcar Championship nærmer sig sin afslutning. På søndag køres årets DM-finale på FDM Jyllandsringen, og her skal svarene på en række spørgsmål findes.
 

  • Om Casper Elgaard, Århus, formår at score et hattrick af sejre?
  • Om Jan Magnussen, England, kan genvinde den titel, han senest havde i 2003?
  • Eller om John Nielsen, England, overrumpler dem begge og tager sit første Danmarksmesterskab i 31 år?

Disse tre kørere er alle med i kampen om årets Danish Touringcar Championship, men deres chancer er vidt forskellige. Med et minus på 38 points og en mulig totalscore på 53 points bliver det op ad bakke for John Nielsen. Men til gengæld synes kampen ganske åben mellem de to øvrige rivaler.


På FDM Jyllandsringen den 15. oktober skal det afgøres, om Casper Elgaard (t.v.) eller Jan Magnussen løber med årets titel i Danish Touringcar Championship.
(Foto: Birger Vilén - www.euroracer.org)

Bare seks points adskiller Casper Elgaard og Jan Magnussen inden finalen!

”Jeg er foran, så ergo må mine chancer være bedre end de to sidste år,” siger den forsvarende mester Casper Elgaard. ”De to gange har jeg ikke været foran inden sidste løb, men derimod været bagud, så jeg tror meget på det.”

”Jeg kom tættere på ved de sidste løb, så jeg er stadig med i kampen,” siger rivalen Jan Magnussen. ”Men det næste løb er altså Jyllandsringen, og her ville jeg gerne have været foran, for Casper er stærk på Jyllandsringen. Men vi må tænke os godt om, og så sørge for at score syv points mere end Casper.”

Et kik på statistikkens nøgne tal viser, at det er Casper Elgaard, der hidtil har klaret sig bedst på FDM Jyllandsringen. En af de discipliner, hvor han bl.a. har scoret i forhold til Jan Magnussen, er shoot out-kvalifikationerne, for her har han tre gange sikret sig pole position. Netop shoot out har været akilleshælen for Jan Magnussen i årets sæson, men ved den seneste afdeling på Padborg Park fik eks-mesteren hul på bylden og vandt for første gang den specielle tidtagningskonkurrence.

Duellen virker derfor til at blive tæt, og det tegner kort og godt til, at dagsformen vil blive afgørende for, hvem der tager den mest prestigefyldte titel i dansk motorsport.

Men det er ikke kun kørertitlen i Danish Touringcar Championship, som bliver afgjort på årets sidste løbsweekend. Heller ikke i teamenes mesterskab eller privatkørernes DTC Cup er der nogen forhåndsafgørelse. Sidstnævnte disciplin er en duel mellem debutanten Michael Outzen, Ringe, og Philip Andersen, Risskov, der med et forspring på 21 points har de bedste kort på hånden.

Trenden med de åbne opgør fortsætter i øvrigt også i de fire officielle supportklasser, som sæsonen igennem har fulgt Danish Touringcar Championship. Hverken i Den Blå Avis MC600 Challenge, DM-serien for Formel Ford, Advan Cup eller Fleggaard Renault Clio Cup kendes årets mester på forhånd. Ja, i Advan Cup og Fleggaard Renault Clio Cup er det næsten lige så tæt som i DTC-serien. Kun 10 points adskiller Kim Lund, Silkeborg, og Casper Lind Poulsen, Vemmelev, i Advan Cuppen, mens der bare er syv points mellem Kasper Jensen, Aalborg, og Per Poulsen, Årup, i Fleggaard Renault Clio Cuppen.

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Casper Elgaard
  • Jan Magnussen
  • Team Den Blå Avis
  • Team Essex
  • Jyllandsringen
  • 15/10/06 - Jyllandsringen - Danish Touringcar Challenge - DM
  •