Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DTC Cup

Ternvalt skifter klasse

DTC Cup 
09/10/06 

- for et enkelt løb
Det forrige løb i Danish Touringcar Championship fik en brat ende for Citroën køreren Jesper Ternvalt, da motoren i hans racer eksploderede, men derfor har han ikke opgivet at komme på banen til DM Finalen på Jyllands-Ringen den kommende weekend.
 

Skaderne på motoren i Ternvalts Citroën Xsara DTC racer, kræver en helt ny motor, for at bilen igen vil være optimal. Så frem for at sætte en mindre effektfuld brugt motor i raceren, så satser man fra teamets side på en ny motor, også selv om bilen ikke når at blive klar til DM Finalen.

Derfor stiller Ternvalt istedet op i Renault Clio Cup klassen, en klassen som han har meget erfaring fra efter de to foregående sæsoner.
Selv om Ternvalt allerede har købt Rune Simonis Clio Cup racer, så bliver det ikke i den han stiller op, den racer overtager han først efter DM Finalen.
I stedet har han lejet søster bilen i DeWalt teamet, den racer der plejer at blive kørt af Henrik Jansen.


Til DM Finalen er det denne racer man skal holde øje med i Clio Cuppen, hvis man vil følge Jesper Ternvalt.
(Foto: Motorsporten.dk)

"Vi har valgt ikke bare at lave en nødreparation af DTC raceren, den skal laves rigtigt, før den bliver solgt videre" - oplyser Jesper Ternvalt - "den har været en rigtig god bil til en lære sæson, og hvis der er en anden der vil bruge den til samme formål, så skal bilen være i orden - alternativt til at bruge den i DTC, kunne være at indsætte den i Special Saloon Car klassen, hvor den vil være en vinderbil."

Selv om Ternvalt har købt Simonis Clio Cup racer, så betyder det ikke at det bliver i den klassen han stiller op i 2007.

"Jeg har allerede nu købt den BMW 320i E46 som Jesper Sylvest har kørt denne sæson, den bliver 'våbnet' i 2007, hvor jeg igen vil være at finde i DTC klassen" - fortæller Jesper Ternvalt, der fortsætter - "vi har lært meget i år, det skal vi nu analysere, så vi kan gøre det endnu mere professionelt til næste år i BMW'en. Jeg overtager BMW'en efter DM Finalen, og har allerede planlagt et par testkørsler med den inden vinteren, så vi kan oparbejde et godt kendskab til den, og til disse testkørsler er vi blevet lovet hjælp fra Sylvest Motorsport."


Hr. Nielsen

Læs mere om:
  • Jesper Ternvalt
  • Jyllandsringen
  • 15/10/06 - Jyllandsringen - Danish Touringcar Challenge - DM
  •