Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Japans GP - racerapport

Formel 1 
08/10/06 

Alonso med den ene hånd på VM-pokalen
Fernando Alonsos chancer for at genvinde VM så forud for søndagens løb på Suzuka ikke store ud. Men efter løbet er det næsten kun sort uheld der kan hindre spanieren i at beholde VM-titlen.
 

Alonso sejrede i et ret kedeligt og statisk løb, hvis eneste højdepunkt reelt var Michael Schumachers exit af løbet. For en meget sjælden gang opstod der problemer med Ferrari-motoren i løbets sidste fase. Efter det andet pitstop lå tyskeren sikkert i front, men motoren satte ud i røg og damp og det kan måske være den endelige afgørelse på dette års mesterskab.

Løbet var ellers forløbet perfekt for Ferrari. Massa trak i front foran Michael Schumacher - kort efter byttede de plads. Længere tilbage kom Alonso i starten forbi Jarno Trulli, mens det tog en del omgange at få passeret Ralf Schumacher. Men inden den første runde af pitstops kom Renault-køreren forbi og havde dermed fortsat kontakt til Ferrari.


Fronten var helt rød i starten - men det endte med blå fest
(Foto: Ferrari)

Det første pitstop blev dog meget vigtigt for Alonso. Han endte med at komme ud foran Massa - der iøvrigt var blevet hængt op bagved en hårdt kæmpende Nick Heidfeld. Nu var duellen om førstepladsen åben - selvom der fortsat var 5-6 sekunder mellem de to VM-duellanter. Herefter lignede det en ren walk-over og i den tidlige morgen skal undertegnede gerne indrømme at øjnene blev tungere og tungere. Lige indtil 36 omgang: her satte Michael Schumacher Ferrari ud - ganske kort tid efter at han var vendt tilbage på banen efter sit andet pitstop.

Resultatet blev så ikke uventet at Alonso kunne cruise hjem til sejren og dermed sætte den ene hånd på VM-pokalen. Han skal blot være blandt de otte første på Interlagos for at titlen igen havner i Spanien. Alt kan dog stadig ske i motorsport, men den intense spænding må siges at være gået lidt af ballonen.

Hvad skete der ellers?

Et godt spørgsmål! Og svaret må siges at være let: ikke ret meget! Der blev kørt i et hidsigt tempo - helt sikkert. Men der var ikke de store dueller på banen. Eneste større drama var Christijan Albers baghjulsophæng som kollapsede under nedbremsningen til det sidste sving før opløb. Et problem med ophæng eller gearkasse kan have været årsagen. Mark Webber viste også at hans evner som rallykører er stærkt middelmådige. På langsiden (!!!) havde han svært ved at holde sig fra græskanten, mistede herredømmet og kørte frontalt i barrieren. Det var slet ikke imponerende, og på grænsen til amatøragtigt.


Podiet i det sidste (indtil videre) japanske Grand Prix på Suzuka
(Foto: Ferrari)

Kigger vi lidt længere ned i resultat-tabellen så kom de japanske mærker fint igennem løbet som er et af de store højdepunkter for dem. Honda, ikke overraskende, som de bedste med Button på 4. pladsen. Men begge Toyota'er gjorde det også meget godt og de kom begge hjem til point, hvilket må siges at være fuldt ud godkendt for et team der har været tæmmelig dårligt kørende de sidste måneder.

Nu må vi så vente 14 dage på at få indgraveret Alonsos navn som dette års verdensmester - men mon ikke de godt kan begynde at varme sølvet op til et nyt spansk VM?

Resultatet af det japanske Grand Prix

Benji

Læs mere om:
  • 08/10/06 - Suzuka - Formel 1 - FIA F1
  •