Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Folkerace

Knivskarp og kridtglat DM-slutspurt i Folke Race

Folkerace 
06/10/06 

Det danske mesterskab i Folke Race for Klasse 1 - auktionssum 5.000 kr. - blev både dramatisk og tændervridende, da 2 mekanikere fra Himmerland skulle afgøre DM-laurbærrene
 

Ulrik Linnemann kører nu for Viborg Motor Klub (VMK), men er oprindelig startet op i MNJ: - Flere af mine kammerater er med i VMK, hvorfor det var naturligt at skifte licens til midtjyderne. Jeg har dog stadig væk tilknytning til MNJ, hvor jeg i al beskedenhed er regerende klubmester!


Ulrik Linnemann blev dansk mester efter en flot sæson i Klasse 1
(Foto: Kirketerp)

MNJ-køreren: Peter L. Nielsen har gennem flere år været i fuld gang med at etablere et autoværksted. Først i sin anden ungdom - midt i trediverne - er der blevet plads i kalenderen til at dyrke fritids-interesser, og her faldt valget på Folke Race:

- Interessen fængede efter et Åbent Hus-besøg hos MNJ sidste forår. Jeg kørte et par enkelte klubløb i 2005, men først i 2006 er det blevet til både åbne løb og DM-serien, hvor jeg således har haft min rookie-sæson. I dag kan jeg blive dansk mester, men dette kræver en slutplacering i A-finalen, og desuden skal Ulrik Linnemann blive mindst 3 placeringer dårligere placeret.


Peter L. Nielsen boltrede sig rutineret på det glatte underlag i DM-finalen
(Foto: Kirketerp)

Efter den flotte sommer leverede vejrguderne lidt tilbage med heftig regn over MNJ’s Rally Cross-stadion i Nysum.

- Der er virkelig styr over afviklingen, konstaterer Peter L. Nielsen. - Godt nok er der masser af smat på banen, men nedenunder er der et fast underlag af kridt, hvorfor de gode chauffører har mulighed for at komme hurtigt frem.

Peter L. Nielsen scorede den sværeste vej til A-finalen i det skrappe selskab. Normalt er en første-, anden- og tredjeplads i kvalifikationsheatene tilstrækkeligt til en plads i A-finalen, men MNJ´eren måtte bide i det bitre konkurrence-æble og forsøge en omvej via den såkaldte B-finale.

Peter L. Nielsen fjernede dog al tvivl om sine robuste finalenerver med en overlegen sejr i B-finalen. Herefter var der serveret en drømmefinale mellem de to himmerlændinge.


TAK FOR EN SPÆNDENDE DM-FIGHT! lykønskede Ulrik Linnemann (t.v.) og Peter L. Nielsen efter DM-finalen på MNJ’s RC-stadion
(Foto: Kirketerp)

- Heldigvis stoppede regnvejret tidligt på eftermiddagen, fortsætter Ulrik Linnemann. - Til finalerne kørte vi derfor på et perfekt underlag med et tørt idealspor samt lidt smat under svinkeærinderne, når vi brugte hele banens bredde.

Igen kom Peter L. Nielsen godt fra start og hurtigst gennem første sving, hvorimod Ulrik Linnemann måtte kæmpe en heroisk kamp for at holde sig inde på tredjepladsen. Undervejs kyssede VMK´eren banebanderne, hvilket var tæt på at koste DM-guldet:

- Der lød nærmest et geværskud fra motorrummet. Jeg troede derfor, at køleren havde sagt farvel og tak. Jeg sad således i en varm duft af kølervand, og havde lidt svært ved at se banen for lutter vanddamp. Heldigvis var det kun proppen i ekspansionsbeholderen, hvorfor motoren holdt helt frem til målstregen og en treer.

Med et enkelt - men vigtigt - placeringspoint blev den 17-årige mekanikerlærling: Ulrik Linnemann dansk mester foran Peter L. Nielsen.


26 MNJ-kørere var med til at cementere et suverænt DM for klubhold ved finalen MNJ’s RC-stadion
(Foto: Kirketerp)

MNJ-chaufføren: Thomas Pedersen scorede DM-bronzen foran klubkammeraterne: Bent Sørensen og Carsten Storgaard, og samtidig blev MNJ suveræn dansk mester for klubhold. I klasse 2 - auktionssum 5.000 kr. - blev Allan Jørgensen nr. 4 i DM-slutstillingen efter en flot A-finalesejr på hjemmebane.

Slutresultatet i DM 2006 for Folke Race:

Klasse 1 - auktionssum 5.000 kr.:
1. Ulrik Linnemann, Viborg, 403 mp.
2. Peter L. Nielsen, MNJ, 402 mp.
3. Thomas Pedersen, MNJ, 377 mp.
4. Bent Sørensen, MNJ, 374 mp.
5. Carsten Storgaard, MNJ, 367 mp.

Klasse 2 - auktionssum 8.000 kr.:
1. Torben Lau Jensen, Give, 387 mp.
2. Lars Lindgaard, Næstved, 380 mp.
3. Kenneth B. Sørensen, Ikast, 379 mp.
4. Allan Jørgensen, MNJ, 377 mp.
5. Uffe Andersen, Frederikshavn/Sæby, 376 mp.

Klubhold:
1. Motorsport Nordjylland, 1397 mp.
2. Viborg Motor Klub, 1346 mp.
3. Frederikshavn / Sæby Auto Sport, 1306 mp.
4. Ikast Motor Klub, 1288 mp.
5. Næstved Motor Klub Autosport, 1262 mp.

Åge Kirketerp Jensen

Læs mere om:
  • Nysum
  •