Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Ny hjulmand til Alonso

Formel 1 
06/10/06 

Efter flere dages overvejelser på topplan hos Renault Teamet, så har man nu set sig nødsaget til at foretage en omrokering blandt mekanikerne forud for weekendens Grand Prix.
 

Mekanikeren som er blevet forflyttet fra sin position, er selvfølgelig manden der stod bag fadæsen under Kina´s Grand Prix sidste weekend, hvor Alonsos pit-stop og dermed en sikker sejr blev smidt væk. Som mange sikkert erindre, så tog Alonsos andet pit-stop omkring 10 sekunder længere på grund af problemer med hjulskiftet af højre baghjul, hvilket resulterede i at Alonso sandsynligvis mistede en første plads og dermed føringen i kampen om VM.

Et hjulskifte team består af 3 personer, en som løsner og spænder hjulet ved hjælp af en luftnøgle – den anden mekaniker fjerner simpelthen det løsnet hjul mens den sidste mand sætter det nye på plads. Men i kampens hede faldt hjulmøtrikken ud af luftnøglens top hvilket mekanikeren ikke opdagede før han skulle til at spænde hjulet hvilket betød at man først skulle finde og montere den nye møtrik, hvilket kostede fatale sekunder.


Det går stærkt i pitten, også for stærkt nogen gange!
(Foto: renaultf1)

At det var den selv samme mekaniker, der uheldigvis ”glemte” at isætte sikkerheds låsen på Alonsos bil under det Ungarske Grand Prix, så hjulet gik løs og forårsagede tabet af en yderligere en sejr, har helt sikkert gjort Renault ledelsens afgørelse en hel del nemmere!

Hvilken ny jobfunktion mekanikeren har fået hos teamet, meldes der ikke noget om, men det varer nok et stykke tid, før han får lov til at skifte hjul under et løb igen.

K.D.

Læs mere om:
  • Fernando Alonso
  • Mild Seven Renault F1 Team
  • Suzuka
  • 08/10/06 - Suzuka - Formel 1 - FIA F1
  •