Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

DTC-personlighed takker af ved DM-finalen

Danish
Touringcar
Challenge 

06/10/06 

Sæsonafslutningen bliver den sidste DTC-afdeling for Jørgen Weinreich
Når FDM Jyllandsringen den 15. oktober danner rammen om DM-finalen for Danish Touringcar Championship, markerer det ikke bare afslutningen på en spændende og nervepirrende sæson. Den niende afdeling af årets løbsserie kommer også til at blive den allersidste DTC-afdeling for en af seriens store personligheder.
 

En kører, som hverken har vundet mesterskaber eller løb, men som på sin helt egen facon har sat sit fingeraftryk på bilsportens superliga.
Det er Jørgen Weinreich, Hammel, der har valgt at stoppe sin aktive karriere i Danish Touringcar Championship, når årets sidste løb er kørt.

”Jeg er meget ked af at sige farvel til denne her sport som aktiv, og DM-finalen bliver ikke nogen sjov weekend. Det sidste heat bliver kedeligt. Der vil jeg nok have vand i øjnene,” siger Jørgen Weinreich om sin beslutning, der kommer tidligere end planlagt.

”Jeg har haft en drøm og et mål, og det var at køre til den 3. august næste år, for der bliver jeg halvtreds, og der havde John Nielsen (som blev 50 år tidligere i år, red.) lovet mig at blive næstformand i klubben. Men en række ting gør, at jeg ikke kan forsvare overfor min familie at ofre så meget på det.”

En af de ting, der har været medvirkende til, at Jørgen Weinreich har truffet beslutningen om at stoppe sin karriere, er eftervirkningerne efter et uheld ved DM-finalen i 2004. Her blev han med høj fart ramt bagfra af Jan Magnussen, England, der pludselig var blevet forvandlet til passager i sin racerbil, da en bremseskive eksploderede.

”Jeg fik problemer med følelsen i det ene ben, og det er ikke væk endnu, og det kan jeg ikke blive ved med at klare. Jeg vil være ked af at skulle opereres, men jeg håber, at jeg nu kan få tiden til, at det kan få noget ro og fortsætte de behandlinger, jeg har fået. Det har ikke været sjovt,” indrømmer Jørgen Weinreich, der har været med i Danish Touringcar Championship siden 2000. DM-finalen vil blive hans DTC-afdeling nummer 53, og han er dermed en af de syv kørere, der har været med flest gange. Men faktisk udgør DTC målt på år kun en lille del af Jørgen Weinreichs lange karriere, som startede på en motocrosscykel i 1973.

”Jeg kommer aldrig ud af motorsporten, og der vil altid være noget for mig i sporten, for med 35 år i sporten har jeg noget erfaring, som andre kan få nytte af,” siger den lille østjyde, som også beskæftiger sig med motorsportsrelaterede aktiviteter, når den ikke står på DTC-race i weekenderne. Således arrangerer han events for FDM på FDM Jyllandsringen.

”Jeg har fået så utrolig god opbakning fra FDM til de events, jeg laver for dem, og det er en ting, jeg gerne vil bruge noget mere tid på, og når jeg holder med at køre DTC, vil jeg have mere overskud til det.”


Sidste år kunne Jørgen Weinreich aflevere en check til Red Barnets ambassadør Finn Nørbygaard. 74.725,50 kroner blev overskuddet efter fodboldkampen mellem DTC-kørerne og FC Zulu.
(Foto: Birger Vilén - www.euroracer.org)

Korte fakta:

 • Jørgen Weinreich kørte motocross fra 1973 til 1988. I denne periode var han med på det klubhold, som i 1980 vandt Danmarksmesterskabet for hold. Herudover blev det også til tre gange DM-bronze foruden tre sølv- og fire bronzemedaljer i NM.
 • I 1989 skiftede han til bilsporten, hvor han i 1993 vandt Goodyear Eagle Cuppen, mens han i 1997 blev nummer to i Citroën Saxo Cup.
 • I 1995 kørte Jørgen Weinreich også rally. Her deltog han i mærkeklassen Trofeo Fiat Cinquecento, hvor han vandt samtlige løb.
 • Siden 2000 har Jørgen Weinreich været aktiv i DTC, hvor han gennem årene har kørt Seat, Citroën, Nissan, Toyota og Honda.
 • Sidste år tog Jørgen Weinreich initiativ til en velgørenhedskamp i fodbold, hvor DTC-kørerne mødte FC Zulu. Det resulterede i et nederlag på 3-5, men efter kampen kunne han aflevere en check på 74.725,50 kroner til Red Barnet.

Morten Alstrup


Læs mere om:
 • Jørgen Weinreich
 • FDM Motorsport
 • Jyllandsringen
 • 15/10/06 - Jyllandsringen - Danish Touringcar Challenge - DM
 •  
   
   
  Undgå billetkøen - Køb dine billetter her