Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Indy Lights

Kolby dominerer vigtig test

Indy Lights 
12/02/01 

Indy LightsSom vi har skrevet på Motorsporten.dk har den danske Indy Light-kører, Kristian Kolby fået en rigtig god start på tilværelsen i den amerikanske serie. For at få gang i karrieren har han taget turen over Atlanten og har testet for sit nye team - Conquest Racing. Det er gået rigtig godt indtil videre.
 

Det er dermed lovende meldinger der kommer om den danske kører. Han har i sidste uge testet på den meget krævende Laguna Seca-bane. "To dages testen på ButtonWillow gik enormt godt, og mine tider var hurtigere end min teammakker og lige så hurtig som den hurtigste tider, men det var svært at vide om det lå i mig, eller om banen bare var hurtig," forklarer Kristian Kolby. Netop af denne grund var det vigtigt at få prøvet sig selv af på Laguna Seca. "Der ville også være andre biler samt mesterskabsfavoritten, Townsend Bell, var der også," siger han om den vigtige test.

Danskeren nåede igennem det program der var sat for førstedagen, og sidst på dagen blev der så gået efter at sætte hurtige tider. "Sidst på dagens prøvede jeg et nyt sæt dæk og satte den hurtigste tid - 1 minut 16,91 og næstbedste var Bell med 1 minut 17,53. Det var enormt tilfredsstillende fordi det var en ny bane for mig, og beviste at tiderne fra ButtonWillow var reelle," forklarer Kolby.

På andendagen så det ud til at Kolby fortsat ville holde sig i front i tidstabellen, men efter frokost var det slut. "Efter frokost havde vi problemer med motoren, og endte desværre med kun at kunne køre 5 omgange. Min bedste tid på andendagen var 1 minut 16,64 og Bell slog den med en tid på 1 minut 16,52," siger Kolby ærgerligt. Bell havde brugt nye dæk - og Kristian havde ikke noget modsvar. "Jeg sad i pit med motorproblemer," siger han.

Det tager dog ikke det faktum væk fra danskeren at han leverede en god indsats og kan se frem til at være med fremme i den amerikanske udgave af Formel 3000. "Jeg er meget tilfreds med teamet og jeg er sikker på at jeg får et succesfyldt år, specielt efter at jeg har bevist at jeg var den hurtigste på dagen mens jeg kørte," siger han og har dermed en god portion selvtillid med i bagagen til det første løb. "Det første løb bliver spændende da ingen kørere kender Monterey-banen i Mexico," slutter Kolby der kører det første løb den 11. marts.

Vi følger på Motorsporten.dk Kristian Kolbys indsats i Indy Light.

Benji

Læs mere om:
  • Kristian Kolby
  •