Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Touring Car Championship

Første kvindelige WTCC kører debuterer på Valencia

WTCC 
05/10/06 

Når World Touring Car Championship kørerne kører ud til deres første fri træning på Valencia banen i Spanien, så bliver det med seriens første kvindelige deltager i feltet.
 

Det er 26 årige spanier María De Villota som bliver den første kvinde der deltager i WTCC serien, hvor hun stiller op i en Chevrolet Lacetti i privat cuppen.
Chevrolet Lacetti'en er anmeldt af Maurer Motorsport med støtte fra Chevrolet Espana.

María de Villota, der er datter af den tidligere Formel 1 kører Emilio de Villota (1976 - 1982), har tidligere deltaget i både det spanske GT og Formel 3 mesterskab.

"Det at være den første kvinde i WTCC, vil ikke være noget nyt for mig" - udtaler María de Villota - "jeg har tit været i den samme situation i andre mesterskaber!"

Udover María de Villota i Chevrolet Lacetti'en, så stiller SEAT også med en ny kører denne weekend. Det er Oscar Nogués Farre der blandt andet vandt SEAT Leon Supercopa mesterskabet sidste år.

Som debutanter i en igangværende sæson, så 'premieres' de to nye kørere med 20 kilos succesballast til deres første løb.

Læs også:
05.10.2006 - Valencia - succesballast
23.09.2006 - Kvinde får debut i WTCC


Hr. Nielsen

Læs mere om:
  • Oscar Nogués Farre
  • Valencia - Ricardo Tormo
  • 08/10/06 - Valencia - Ricardo Tormo - WTCC
  •