Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Farvel til Suzuka

Formel 1 
04/10/06 

Optakt til Japans Grand Prix
Siden 1987 har Suzuka været hjemmebane for Det Japanske Formel 1 Grand Prix. Det har skabt mange mindeværdige øjeblikke. Men søndag er det slut. Næste år kører bilerne i stedet på Fuji, hvor man også kørte løb i 1976 og 1977.
 

Men det er nok ikke nostalgien der som sådan kommer i fokus på søndag. Nej, det er nok mere d'herrer Michael Schumacher og Fernando Alonso. I øjeblikket har de lige mange point, men det skulle være underligt hvis de stadig har det på søndag.

Der er egentlig ikke så meget mere at sige om de to kamphaner. I den kommende weekend vil de være i fokus konstant, både på og udenfor banen. Og presset på dem begge er stort.

Michael Schumacher vil gerne vinde en lille titel til at slutte af med, sådan forlade Formel 1 fra det øverste trin på sejrsskammelen.

Og Fernando Alonso vil også gerne have en titel nr. 2 til samlingen. Han forlader Renault med udgangen af sæsonen, og det det faktum har angiveligt fået ham til at komme med et udbrud om at Renault ikke helt hjælper ham nok. Det er dog muligt at der er tale om en enkelt fjer, der blev til fem høns, men hvis det har noget på sig, vidner det om en Alonso der måske er lidt presset.

VM bliver ikke afgjort på søndag. Sandsynligvis vil vi se at kørerne efter løbet på Suzuka ligger med to points forskel. Men netop det kan blive væsentlig i forhold til det sidste løb i Brasilien. For selv et forspring på to point kan blive vanskeligt at indhente i det sidste løb. Hvis kørerne ender a point, skal man til at tælle sejre, og her står Schumacher bedst.

Jeg har nævnt det før, og indtil videre har jeg ikke haft ret, men det skal ikke forhindre mig i at gøre det igen! Udover de to VM kandidater skal man heller ikke glemme Kimi Raikkonen. Finnen har haft en skrækkelig sæson i en upålidelig bil, men hvis det skulle ske at skidtet holder på søndag er en sejr en mulighed. Dette kan også give nogle lidt andre perspektiver på VM kampen, hvis ingen af de to bejlere løber med blomsterkransen.

Hvis man bruger historiebøgerne som udgangspunkt, så vinder Fernando Alonso. Siden 1987 er der ingen bil, der ikke har vundet VM mindst to år i træk. Kørerne har nogle gange været forskellige, men en bil har altid kunnet hive to titler hjem: McLaren (1988 - 1991 og 1998 - 1999), Williams (1992-1993 og 1996-1997), Benetton (1994 - 1995) og Ferrari (2000 - 2004). Så hvis statistik skal holde skal Alonso vinde VM. Omvendt kører Michael Schumacher med nr.5 og det er det nr. der har vundet flest titler, siden faste numre blev introduceret i 1974 (hvor nr. 5 i øvrigt vandt).

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • 08/10/06 - Suzuka - Formel 1 - FIA F1
  •