Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

ALMS GT Class

Tredjeplads til Jan Magnussen

ALMS
GT Class 

02/10/06 

American Le Mans Series- ved Petit Le Mans
Der blev desværre ikke noget hattrick til Jan Magnussen i langdistanceløbene for Corvette Racing, da han tidlig søndag morgen dansk tid måtte tage til takke med en tredjeplads i GT1 klassen ved Petit Le Mans på Road Atlanta, USA.
 

Allerede tidligt i løbet fik ærkerivalen Aston Martin, der lå i føring, en omgang til Jan Magnussens Corvette, da der kom gulflagsperiode netop som den førende prototype var imellem de to biler. Så selvom der kun var få meter mellem de to biler, så blev Corvetten fanget bag prototypen, da denne kom bag safetycar, hvorimod Aston Martin’en fik næsten en hel omgang på konkurrenterne. Derfra var det en hård kamp for Corvette og Jan Magnussen for at komme tilbage i løbet, men det nødvendige held kom aldrig og da man kørte med større vægt end Aston Martin i forsøg fra løbsorganisationen på at udligne styrkeforholdet, gik det hårdt udover bremserne og efter ca. 7½ times kørsel måtte man i forbindelse med pitstop også skifte bremseskiver og bremseklodser på bilen. Det kostede yderligere to omgange og Jan Magnussen og Corvette måtte se til, medens Aston Martin udvidede forspringet og senere køre en 1-2 sejr hjem i GT1 klassen.


(Foto: Christina Bergdahl)

”Vi gjorde hvad vi kunne” sagde Jan Magnussen fra Road Atlanta. ”Det var utrolig ærgerligt, at vi mistede den omgang til Aston Martin så tidligt i løbet. Vi forsøgte konstant at kæmpe os tilbage i løbet, men jeg tror Aston Martin ”legede” med os. Med vores ekstra vægthandicap og mindre restriktor var vi godt stækket i forhold til Aston Martin og det sled ekstra hårdt på dæk og bremser og derfor var vi nødsaget til at skifte bremser på begge biler sent i løbet, hvilket definitivt bragte os ud af kampen om sejren. Vi kørte hårdt for at presse dem, men med den ekstra vægt sled vi også ekstra på dækkene, som holdt op med at virke 10 omgange før stintet var færdigt og så var det svært at beholde presset. Det var som om Aston Martin kunne skrue yderligere op for tempoet, hvis det passede dem.”

Læs alt om Petit Le Mans 2006 her.


Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Road Atlanta
  • 30/09/06 - Road Atlanta - ALMS
  •