Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Yokohama Cup 2

Flot finale

Yokohama Cup 2 
29/09/06 
Yokohama

-for de mindste
Kastebolden på de danske asfaltbaner, Gruppe N2 Yokohama Cup, kunne fejre sæsonfinale ved Padborg Super Prix. Thor Qualmann og Thue Kristensen vandt hver et løb – Thors debutsejr mens Thue var sikret den samlede sejr, da nærmeste konkurrent ikke stillede op.
 

Efter dels at have kørt solo og dels bag Saxo Cuppen, var N2 tilbage i Special Saloon Car-feltet på Padborg. 14 kørere stillede til start hvoraf en håndfuld var nye.

1. løb
Thue Kristensen starter på pole i Peugeot 106 GTI, men Thor Qualmann og den røde Honda CRX kommer bedst fra start og holder sikkert føringen i starten. Her må Thue forsvare sig mod Ole Eberhard og MG’en, men får vristet sig fri til at udfordre førstepladsen mod slutningen af løbet. Forskellene er imidlertid små og førstepladsen forbliver Thors.
Ole Eberhard tager sidste podieplads, med Sonny Nielsen på fjerdepladsen. Rene Christiansen og Jesper Holden er nærmest som klæbet til hinanden på femte- og sjettepladsen i kamp om point og første startrække til dagens næste løb.


Thor Qualmann har vundet, Thue Kristensen er toer og Ole Eberhard treer ...og Bo Caspersen er speaker.
(Foto: Motorsporten.dk)

2. løb
Trods starter fra tredje række skyder Thue Kristensen og Thor Qualmann frem som etter og toer, blot for at solde det hele op ved slutningen af første omgang. I stedet kan Ole Eberhard, Sonny Nielsen og Rene Christiansen gå forbi og denne kvintet slås om hver eneste kvadratcentimeter asfalt over de næste omgange. De langsomste Special Saloon-biler er nemlig regulære stopklodser for de hurtigste Gruppe N2’ere på dette tidspunkt. På sjette omgang bliver pladsen for trang og Sonny Nielsen havner i sandet efter pitudkørslen.
På samme tidspunkt kommer Thue Kristensen forbi Thor Qualmann og lægger igen pres på førstepladsen. Ole Eberhard holder stand til syvende omgang, før årets Danmarksmester kommer forbi. Eberhard holder andenpladsen til mål, men får et tidstillæg på 3 sekunder for at køre på de plasticflaps, der er sat op ved bl.a. chikanen. Det promoverer Rene Christiansen og Thor Qualmann til de nederste trin på præmieskammelen.
Årets sidste sejr gik til mesteren Thue Kristensen, mens Rene Christiansen (t.h.) blev toer og Thor Qualmann treer.
(Foto: Motorsporten.dk)

Samlet sejr til Thue Kristensen foran Carsten Rasmussen, der deltog i Gruppe N2000 Advan Cup denne weekend, og Ole Eberhard som treer i klassens første sæson.


...og bagefter var der medaljer og champagne. Thue som etter, Carsten Rasmussen som toer og Ole Eberhard som treer.
(Foto: Motorsporten.dk)

Jesper O. Hansen

Læs mere om:
  • Thor Qualmann
  • Thue Kristensen
  • Padborg Park
  • 24/09/06 - Padborg Park - Yokohama Cup 2
  •  
     

    Yokohama Cup 2 nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: