Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Go Kart

Flot DM-sølv til Bo Sørensen i spændende finale

Go Kart 
27/09/06 

Et af højdepunkterne i 2006 for Bo Sørensen og Betty Racing var DM-slutbraget i den internationale karting-klasse: ICA Junior. I samme weekend skulle afgøres både DM samt slutplaceringerne i ranglisteturneringen: Peugeot Super Kart.
 

Weekendens 5. afdeling af Peugeot Super Kart 2006 talte dobbelt på den svære og kringlede bane i Rødby, forklarer Bo Sørensen. - Vi havde derfor været på gæstebesøg flere gange i Rødby ud fra mottoet: MIN EGEN HJEMMEBANE. Det ville være drønærgerligt, såfremt man først meget sent i løbsweekenden fandt formlen til at suge de afgørende tiendedele sekunder ud af banens idealspor.


Den nybagte vicedanmarksmester fremviste overbevisende speed i Peugeot Super Kart.
(Foto: Kirketerp)

Vejret var meget sommeragtigt på Lolland til trods for det sene tidspunkt på løbssæsonen. Dette gav deltagerne ekstra udfordringer med valg af den optimale opsætning, fordi underlaget blev noget mere klistret end normalt for danske kartingbaner.

- Træningen lovede godt for et topresultat både ved DM og Peugeot Super Kart, supplerer teamchef og far Erik Sørensen. - Bo Sørensen var hurtigst af alle i ICA Junior, og under selve tidtagningen var kun enkelt konkurrent kvikkere på speederen. Startplaceringen i DM-finalen blev derfor en toer.


Bo Sørensen viste de fleste af konkurrenterne baghjul i DM-finalen 2006.
(Foto: Kirketerp)

I karting startes deltagerne i to rækker, og specielt på korte baner kan det lige startspor give kørerne problemer med at komme ind i ideallinjen. Erik Sørensen fortsætter:

- Hver eneste baneomgang på 700 m. køres inden for en tid, som kun afviger brøkdele af sekunder. Der er derfor ikke tid til alt for mange svinkeærinder uden for idealsporet.


Bo Sørensen scorede to andenpladser og fornem præmiecheck i Peugeot Super Kart.
(Foto: Kirketerp)

Bo Sørensen faldt tilbage til en fjerdeplads i startfasen, men fik kørt sig sikkert op som toer. På dette tidspunkt havde etteren fået et forspring, som ikke kunne indhentes, hvorfor sydvestjyden klogeligt fravalgte oversatsning, og derfor koncentrerede sig om at fastholde DM-sølvet.

Inden finaleafdelingen i Peugeot Super Kart var Bo Sørensen sikret en slutplacering som toer i ranglisteturneringen. Derfor kunne Betty Racing-chaufføren køre uden nerver og afprøve nogle nye detaljer på go karten.

- Man kan aldrig tillade sig at slappe af i den tætte fight, afslutter Bo Sørensen. - Vi er over en halv snes jævnbyrdige danske kørere i ICA Junior. Det kræver derfor konstant træning at holde sig i TOP TI, og jeg er meget godt tilfreds med slutresultatet som vicedanmarksmester og nr. 2 i Peugeot Super Kart 2006.

BETTY RACING


Læs mere om:
  • Birgit Sørensen
  • Betty Racing
  •